Polonya’dan Borsuk ZMA siparişi

Polonya, 1000 adet Borsuk zırhlı muharebe aracı tedarik edecek.

Polonya, 1000 adet Borsuk zırhlı muharebe aracı tedariki için önümüzdeki hafta 10 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayacak. Borsuk zırhlı muharebe araçlarında İsrail yapımı Spike tanksavar füzesi ve Amerikan üretimi Bushmaster topu olacak. Polonya, bu alımlarla Ukrayna’ya gönderdiği BWP-1 araçlarının yerini doldurmaya çalışıyor.

Polonya daha önce bu araçların prototiplerinden tedarik etmişti. Borsuk ZMA, ZSSW-30 insansız kuleye sahiptir. Kule üzerinde ana silah olarak dakikada 200 atım hızına sahip MK-44 Bushmaster II 30mm otomatik top sistemi, 7.62 mm eş eksenli makineli tüfek, sis havanları ve taretin sağ tarafına monte edilmiş Spike füzeleri için iki adet fırlatıcı bulunmaktadır.

Üretici firma Borsuk’un çeşitli varyantlarını geliştirmeyi planlıyor. Aracın amfibik kabiliyeti için su geçme ve atış testleri de dahil olmak üzere ön testleri devam ediyor. Bu kapsamda testlerden sonra aracın iyileştirmelere tabi tutulabileceği kaydedildi. Polonya merkezli Huta Stalowa Wola şirketi tarafınca geliştirilen Borsuk aracı, 2020 yılı içerisinde Drawsko Pomorskie Eğitim Alanında canlı ateş tatbikatı da dahil olmak üzere birçok testten geçmişti.

Borsuk ZMA (Görsel: Defence 24)Polonya’nın ikinci parti K2 tankları görüntülenmişti

Güney Kore medyası tarafından yayımlanan görüntülerde Polonya için üretilen ikinci parti K2 tankları görüntülenmişti. Bu kapsamda videoda 5 tank görülmüştü. Polonya 1000 adet K2PL ana muharebe tankı tedarik etmeyi planlıyor. Bu kapsamda 2022 yılının Ağustos ayında 180 tanklık ilk sözleşme imzalamıştı.

Polonya, Güney Kore ile K2PL ana muharebe tankı, K9 Thunder obüsü, FA-50PL eğitim/hafif taarruz uçakları için bir sözleşme imzalamıştı. Polonya, Kore’den toplamda 1000 adet K2PL tankı tedarik edecek tanklar 2026’dan itibaren Polonya’da üretilecek.

K2PL Tankı Görsel: Korean Defense Blog

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’dan Borsuk ZMA siparişi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum