OTOKAR TULPAR’a güdümlü tanksavar füzeli yeni kule

Türkiye’nin önemli kara aracı üreticilerinden biri olan OTOKAR savunma sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilecek EUROSATORY fuarında TULPAR’ı yeni bir silah seçeneği ile sergileyecek. Fuar açılışını yarın gerçekleştirecek.

TULPAR’ın hafif tank versiyonunu ilk kez 2018‘deki EUROSATORY fuarında sergileyen OTOKAR aracın güdümlü tanksavar füzesi (anti-tank guided missile – ATGM) bulunan versiyonunu da yine ilk kez yarın açılacak olan EUROSATORY fuarında sergileyecek.

Defence Turk tarafından elde edilen bilgilere göre TULPAR’a entegre edilen bu yeni kule İsrailli Rafale firmasının SAMSON MK II 30 mm ürünü. Kule içerisinde gizlenebilir biçimde 2 adet SPIKE LR2 güdümlü tanksavar füzesi taşıyabiliyor.

SAMSON MK II

Samson Mk II, birden fazla silah monte edebilen çift görüş sistemine sahip uzaktan kumandalı ve birden fazla silah sistemi entegre edilebilen bir silah sistemi olarak öne çıkıyor. 25 mm ve 30 mm silahların entegre edilebildiği kule ikinci silah olarak 40 mm bombaatar ve 7,62 mm makineli tüfek ile donatılabiliyor. Kule ana silah için 200 adet mühimmat taşıyabiliyor.

Kule içerisine saklanan tanksavar füzeleri opsiyonel olarak yer alıyor. Kule gövde içerisinden yeniden yükleme sistemi ile personele güvenli yükleme imkanı sunuyor. STANAG Level 4′e kadar balistik koruma sağlayabiliyor.

TULPAR

TULPAR, yüksek ateş gücüne, modüler yapıya ve büyüme potansiyeline sahip, güncel ve gelecekteki operasyonel gereksinimleri karşılamak üzere farklı konfigürasyonlar oluşturulabilen çok amaçlı bir platform olarak öne çıkıyor.

TULPAR’ın gövde önünde konumlandırılan güç grubu, 700 BG ile 1100 BG arasında güç sağlayabilen turbo şarjlı dizel motor ve otomatik transmisyon seçeneklerine sahip. Süspansiyon tasarımında dayanıklı ve güvenilir burulabilen mil sistemi kullanılıyor. Her iki tarafta kauçuk kaplı, çift taşıyıcı tekerli yedi taşıyıcı teker bulunmakta ve Otomatik Palet Gergi Sistemi ile palet gergisi, değişen yol koşullarına göre sürücü bölmesinden ayarlanabilir..

TULPAR’ın modüler yapısı, 7,62 mm ile 120 mm arasında insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlar.

Kaynak: DefenceTürk

OTOKAR TULPAR’a güdümlü tanksavar füzeli yeni kule Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum