Polonya’nın ilk K2PL ana muharebe tanklarının üretimi tamamlandı

Korea Defense Blog tarafından aktarıldığı üzere Polonya’nın ilk 10 K2 Black Panther ana muharebe tankının üretimi 19 Ekim 2022’de Hyundai Rotem fabrikasında tamamlandı. Polonya 980 adet K2PL ana muharebe tankı tedarik etmeyi planlıyor ve Ağustos ayında 180 tanklık ilk sözleşme imzaladı. Polonya, Güney Kore ile K2PL ana muharebe tankı, K9 Thunder obüsü FA-50PL eğitim/hafif taarruz uçakları için bir sözleşme imzalamıştı. Polonya, Kore’den toplam 1000 adet K2PL tankı tedarik edecek tanklar 2026’dan itibaren Polonya’da üretilecek.K2PL Tankı Görsel: Korean Defense Blogİlk 48 adet K9 obüsünden sonra 600 adet daha obüs tedarik etmeyi planlayan Polonya’ya ikinci teslimat 2024 yılında yapılacak ve 2026 yılından itibaren Polonya’da K9 obüsü üretilecek. 48 adet FA-50, uçağı Polonya Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş olacak. Bu yüzden uçaklar FA-50PL olarak adlandırılacak. K2PL Ana Muharebe Tankı

K2PL ana muharebe tankı (AMT) tasarımı, doğrudan Güney Koreli K2 Black Panther’e dayanmaktadır. Defence 24 tarafından aktarıldığı üzere Tasarım değişiklikleri, bir yandan Polonya Savunma Bakanlığı tarafından tanımlanan gereksinimlerle ilgili olurken, diğer yandan bunlar polonizasyon (gözlem sistemleri veya C2 süiti gibi yerli bileşenlerin kullanımı) tarafından belirlenecek. AMT için ayrıntılı teknik özellikler Polonya gereksinimlerine bağlı olacak.

K2 Black Panther Ana Muharebe Tankı (Görsel: Juliusz Sabak)

Koreliler tarafından sunulan konsept, K2’nin tasarımında büyük değişiklikler yapılabileceğini gösteriyor. Bu kapsamda yayımlanan görsellerde yedinci çift yol tekerleğinin ekleneceği varsayılmakta. Bu durum zırhı önemli ölçüde güçlendirmeyi ve AMT ağırlığını 55 tondan (K2 Kara Panter’in mevcut ağırlığı) 60 tonun üzerine çıkarmayı mümkün kılmaktadır.

K2PL, otomatik hedef tespiti ve takibine izin veren çözümlerle birlikte gelişmiş bir atış kontrol sistemine sahip olacak. Tank bu çözümleri Kore üretimi 120 mm 55 kalibrelik otomatik yükleyici ile birleştirilmiş top ve 7.62 mm’lik uzaktan kumandalı bir makineli tüfek istasyonu ile kullanabilecek.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın ilk K2PL ana muharebe tanklarının üretimi tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum