Norveç Ordusu’ndan Carl Gustaf M4 için mühimmat siparişi

Norveç Ordusu, Carl-Gustaf M4 geri tepmesiz top için HE-448 tipi programlanabilir yüksek patlayıcı mühimmat siparişi verdi

İsveçli havacılık ve savunma şirketi Saab Dynamics tarafından 22 Ağustos 2022’de yapılan açıklamada, Norveç Silahlı Kuvvetleri ile 15 yıllık bir çerçeve kapsamında anlaşma yapıldığı belirtildi. Yapılan anlaşma, Carl-Gustaf geri tepmesiz top (GTT) ve gerekli mühimmat teminini içeriyor. Yapılan açıklamada diğer mühimmatların yanı sıra yeni programlanabilir HE-448 programlanabilir yüksek patlayıcı mühimmat siparişi dikkat çekiliyor. HE-448 Programlanabilir yüksek patlayıcı mühimmat, Carl-Gustaf operatöre namluya sürülen mühimmatı da hızlı bir şekilde ayarlama kabiliyeti sağlıyor.

HE-448 Programlanabilir Mühimmat (Görsel: Saab)

Saab tarafından yapılan açıklamara ek olarak, Saab’ın üst düzey yöneticisi Görgen Johansson;

Carl-Gustaf M4 mühimmatımızla Norveç Silahlı Kuvvetlerini desteklemeye devam etmekten memnuniyet duyuyoruz. HE-448 mühimmatımızla Norveç savunma kapasitesini daha da güçlendirecektir.

ifadelerine yer verdi.

Carl Gustaf, 1946 yılında tasarlanmış olup 1948 İsveçli Saab Dynamics tarafından üretilmiştir. Carl Gustaf, 84 milimetre kalibrelik bir geri tepmesiz toptur. Carl Gustaf, zaman içinde geliştirerek M1, M2, M3 ve M4 olmak üzere 4 farklı sürümde sunulmuştur.  Carl Gustafi; Falkland Savaşı, Lübnan İç Savaşı, Kargil Savaşı ve Afganistan savaşlarında kullanıldı. Norveç Silahlı Kuvvetleri, Ocak 2021’de Carl Gustaf M4’ü envanterine katan 14. ülke olmuştur.

Günümüz itibariyle mühimmat seçenekleri genişleyen Carl Gustaf için konvansiyonel HE, HEAT, HEDP ve aydınlatma mühimmatlarının yanında lazer güdümlü mühimmat gibi yeni nesil mühimmatlar da geliştirilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Norveç Ordusu’ndan Carl Gustaf M4 için mühimmat siparişi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum