Ukrayna Ordusu EFP PK-14 tanksavar mayınlarını teslim aldı

Ukrayna ordusu Estonya’dan EFP PK-14 tanksavar mayınlarını satın aldı.

Ukrayna-Rusya savaşı sırasında gelişmeleri aktaran Ukrainian Weapon Tracker adlı Twitter hesabı tarafından aktarıldığı üzere Ukrayna Ordusu, Estonya’dan PK-14 anti-zırh (EFP) yönlü mayınlarını tedarik etti. Mevcut savaş alanında aktif olarak kullanılan PK-14 mayınlarının 50 metre mesafeden yaklaşık 50 mm çelik zırhı delebilme potansiyeli bulunmakta.

Terramil Patlayıcı Şekilde Delici (EFP) PK-14 anti-zırh mayını (Görsel:Ukrainian Weapon Tracker)PK-14 Tanksavar Mayını

Kara mayını, kara taşıtlarına hasar vermek, personeli yaralamak, öldürmek veya diğer şekillerde tesirsiz kılmak için tasarlanan, normal olarak koruyucu bir kaplama malzeme içinde bulunan patlayıcı ve onu harekete geçiren düzenektir.

Terramil anti-zırh mayını, Eesti Arenal lisansı altında üretilmiştir. Patlayıcı Şekilde Delici (EFP) PK-14, küçük kütle, operasyonel basitlik, doğruluk ve uygun fiyatı birleştiren yüksek performanslı bir mühimmattır. PK 14, her türlü zırhlı araç, korumalı taşıma ve tesisatlara karşı özellikle etkilidir. Tüm hava ve sıkışma koşullarında kurulumu ve çalıştırılması hızlı ve kolaydır.

Teknik veriler Çap 160mm Yükseklik 110 mm Net patlayıcı miktarı 1,5 kg Patlayıcı madde türü PBX Penetrasyon 50m’de minimum 50mm çelik. 290° arkada güvenli mesafe: 25 m. -35° ile +50°C arasında çalışır Ağırlık (8’li tam set kutusu) 43 kg (EFP, başlatma, montaj ekipmanı içerir) Boyutlar (kutu) 799 x 375 x 355 mm Estonya’dan Ukrayna’ya askeri ekipman desteği

Estonya’nın Ukrayna büyükelçisinin sosyal medya hesabından paylaştıklarına göre Estonya, Ukrayna’ya Javelin tanksavar füzesi göndermişti. Bu kapsamda Estonya, Litvanya ve Letonya, Ukrayna’ya Rusya karşısında savunması için Stinger ve Javelin füzesi tedarik edeceklerini açıklamıştı. Daha önce Letonya, Ukrayna’ya Stinger MANPADS göndermişti.

Ukraynalı kaynaklar Estonya’dan gelen Javelin tanksavar füzelerinin teslim alındığını aktarmıştı. Konuyla ilgili olarak,

“Bugün Estonya Cumhuriyeti’nden arkadaşlarımız, komşularımız ve ortaklarımızdan Javelinleri aldık! Diplomasiden askeri-teknik alana kadar her alanda Ukrayna’ya verdikleri destek için Estonyalılara, Estonya Hükümetine ve Büyükelçiliğine minnettarız.”

ifadeleri kullanılmıştı.

Ukrayna’ya şu ana kadar ABD’den Javelin, MK19, Estonya’da Javelin, Letonya’dan Stinger ve Birleşik Krallık’tan NLAW tanksavar füzesi hibe edildi.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna Ordusu EFP PK-14 tanksavar mayınlarını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum