MILMAST’ın yeni Genel Müdürü Gaye Kaplan oldu

Teleskopik yükseltme sistemleri denince akla gelen ilk marka olan MILMAST’ın yeni Genel Müdürü Gaye Kaplan oldu. Savunma sanayii sektöründe 15 yıllık tecrübeye sahip Gaye Kaplan, profesyonel hayatı boyunca kritik pozisyonlarda ve stratejik görevlerde bulundu.

Amasya’nın Merzifon ilçesi doğumlu Kaplan, lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde tamamlayarak, yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği alanında yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Gaye Kaplan, FİGES ve MILMAST ailesinin bir üyesi olarak 11 yıldır görev yapmaktadır.

FİGES bünyesinde Mast projesinin geliştirilmesinde önemli rol oynayarak, MILMAST’ın kuruluşuna öncülük eden isimlerden biri olmuştur. FİGES bünyesinde çalıştığı sürede elde ettiği başarı ve aldığı sorumluluklar neticesinde 2017 tarihinde MILMAST’a Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Kaplan, çalışmalarına Genel Müdür unvanıyla devam edecek.

Milmast 2020 yılında askeri teleskopik yükseltme sistemlerinde 400. ürünü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim ettiğini açıklamıştı. Firma sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:”“3 yıl gibi kısa bir sürede ileri mühendislik çalışmaları ile sektörde fark yaratan MİLMAST, profesyonel ELD ekibiyle de birliklerimizin sahada görevine odaklanmasında ciddi katkı sağlıyor. Artık, şartlar askerimiz için daha güvenli, çünkü sahada onlarla olan bir MILMAST var” ifadelerinde bulunulmuştu.

MILMAST

MİLMAST, “Ar-Ge Projelerinden İleri Teknoloji Ürünlere” ilkesiyle FİGES AŞ ve firmanın kuruluşunda öncülük yapan bazı çalışanların hissedarlığında 2017 yılında kurulmuştur. Firma Askeri ve Sivil ihtiyaçlar için hizmet vermektedir. Askeri pazardaki çözümlerine ‘Yerli ve Milli’ Alüminyum veya Karbonfiber Kompozit gövdeli Teleskopik Mast Sistemleri ile yine Askeri Standartlarda Römork örnek verilebilir.

Kaynak: DefenceTürk

MILMAST’ın yeni Genel Müdürü Gaye Kaplan oldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum