Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada MKE’nin TÜBİTAK MAM ile girdiği iş birliği neticesinde yurt dışından tedarik edilen C4 patlayıcısının üretim yeteneğini kazandığı aktarıldı. Bu bağlamda yerli C4 patlayıcılarının üretimi MKE’nin Roket ve Patlayıcı fabrikasında yapılacak. MSB’den yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE A.Ş) öz kaynakları ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin (MAM) iş birliğiyle yürütülen HİLAL Projesi ile yurt dışından tedarik edilen C-4 patlayıcısının üretim yeteneği Şirketimize kazandırılmıştır. Bu sayede uluslararası askerî standartlara uygun, yerli ve millî C-4 üretimi Roket ve Patlayıcı Fabrikasında gerçekleştirilecektir.”
MKE taarruzi deniz mayını ile havadan hassas mayınlama!
MKE, TÜBİTAK SAGE ve Koç Savunma iş birliğinde geliştirilen Havadan Bırakılan Güdümlü Deniz Mayını; Hava Kuvvetleri’ne çok az sayıda ülkenin sahip olduğu havadan taarruzi mayınlama kabiliyetini kazandıracak. Bu bağlamda Taarruzi Deniz Mayını, bu yıl 16.sı düzenlenen IDEF’23’te sergilenmişti.
Mk-84 formuna sahip ve parçacık tesirli harp başlığı yerine plastik patlayıcı taşıyan Taarruzi Deniz Mayını, Kanatlı Güdüm Kiti aracılığıyla belirlenen varış noktasına GPS/INS güdümünde ilerliyor. Suya indikten sonra mayın suda bekliyor ve Akustik+Basınç+Manyetik sensörlerle bir gemi veya denizaltı yaklaştığında suyun altında infilak ediyor.
Kanatlı Güdüm Kiti’nin sağladığı uzun süzülme menzili sayesinde 70 km’ye kadar taarruzi mayınlama imkanı sağlayacak olan sistem, gemiye ve karaya konuşlu birçok orta menzilli hava savunma füzesinin (ESSM, Buk…) menzilinin dışında kalması açısından platformların güvenli bir şekilde mayınlama yapmasına imkan tanıyacak.
Kaynak: DefenceTürk
MKE’den kritik yerlileştirme hamlesi Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz