Bangladeş Ordusu Cobra-II zırhlılarını aktif olarak kullanıyor

Bangladeş Ordusu, Cobra-II zırhlı araçlarını aktif olarak Mali’de kullanıyor. 

Bangladeş Ordusu’nun Cobra-II zırhlı araçları Mali’deki UN MINUSMA barış koruma misyonunda aktif olarak yer alıyor. Birleşmiş Milletler tarafından Mali’de yürütülen Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA), ülkedeki siyasi süreçleri desteklemek ve güvenlikle ilgili bir dizi görevi yerine getirmek için 25 Nisan 2013 tarihli ve 2100 sayılı Güvenlik Konseyi kararıyla kurulmuştur.

2022 yılının Haziran ayında Bangladeş Ordusu’na bağlı 1125 askerin UN MINUSMA görevi kapsamında konuşlandırıldığı açıklanmıştır. Bu sayıya ek olarak 282 Bangladeş Polisi de Mali’de görev almaktadır. Kararın şartlarına göre misyon, büyük nüfus merkezlerinin, sivillerin ve iletişim hatlarının korunmasını kapsamakta. Ayrıca insan haklarının izlenmesi, insani yardım sağlanması, yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü, devlet otoritesinin genişletilmesi, özgür, kapsayıcı ve barışçıl seçimlerin hazırlanması misyonun diğer amaçları arasındadır.

Bangladeş’in bağımsızlık töreni: TRG-300 Kaplan füzesi, Cobra I / II TTZA

Bangladeş’in bağımsızlığının 50. yıl dönümünde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde ülke güvenlik birimlerinin sahip olduğu silah sistemleri sergilenmişti. Törende Otokar tarafından üretilen Cobra ve Cobra II zırhlı araçları yer almıştı. Bangladeş Ordusu Cobra II zırhlısını Birleşmiş Milletler Barış Misyonları kapsamında kullanıyor. Törende ayrıca Roketsan’ın TRG-300 Kaplan füze sistemi de yer almıştı. Geçitte TRG-300 Kaplan füze fırlatma araçları ile birlikte komuta kontrol merkezi de görülmüştü.

Bangladeş Ordusu’na TRG-230 / 300 füze sistemlerinin teslimatı ROKETSAN tarafından 4 kafile şeklinde gerçekleştirilecekti. Yapılan ilk kafile teslimatta Bangladeş Ordusu’nun Topçu Alayı’na 120 km menzile sahip TRG-300 KAPLAN Füze Sistemi teslim edilmişti. ROKETSAN tarafından Bangladeş Ordusuna gerçekleştirilen ikinci kafile teslimatta ise TRG-230 füze sistemleri yer almıştı. Bahse konu teslimat 2021 Eylül ayı içerisinde gerçekleşmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Bangladeş Ordusu Cobra-II zırhlılarını aktif olarak kullanıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum