K9 Thunder obüsünde ABD mühimmatları kullanıldı

Hanwha Defense, K9 Thunder kundağı motorlu obüs (SPH) ile ABD mühimmatları arasındaki uyumluluğu gösterdi

Güney Kore savunma şirketi Hanwha Defense Co. – ABD’deki iştiraki Hanwha Defense USA aracılığıyla ABD Ordusu Muharebe Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı Silahlanma Merkezi (DEVCOM AC), K9 Thunder Kundağı Motorlu Obüs (SPH) ve K10 Mühimmat İkmal Aracının (ARV) çeşitli ABD mühimmatlarıyla uyumluluğunu başarıyla kanıtladı.

K10 ARV ve 155 mm mühimmat (Görsel: Joint-Forces.com)

ABD Ordusu ve müttefik ülkelerden 60’ın üzerinde davetlinin izlediği canlı atış gösterisi, Hanwha’nın topçu çözümlerinin K9A1 SPH ve K10 ARV – 155mm M795 mühimmatları, XM1113 Roket Destekli mühimmatları (RAP) ve MACS sistemleri dahil olmak üzere farklı ABD mühimmat türlerini yüklediği ve ateşlediği test Yuma Proving Ground, AZ’de gerçekleşti. Gösteri üç ana etkinlikten oluşuyordu: ABD mühimmatlarının K10 ARV tarafından otomatik olarak ikmali; K9A1’in Atış, Seri Atış ve Hızlı Atış Oranı yeteneklerini göstermek için M795 mühimmatlarnın ateşlenmesi ve son olarak, K9A1 SPH’den XM1113 RAP’nin ateşlenmesi.

K9 Thunder SPH (Görsel: Armyrecognition)

Gösteri, ABD mühimmatının K10 mühimmat transfer aracına otomatik olarak yüklenmesiyle başlarken, katılımcılar hem M795 hem de XM1113’ün K10’un otomatik mühimmat taşıma sistemiyle uyumluluğuna ve kendinden tahrikli silahın manuel çaba sarf etmeden verimli bir şekilde ikmal edilmesine tanık oldular.

K9 SPH ve K10 ARV (Görsel: Joint-Forces.com)

K9A1, birden fazla M795 mermisini ateşlediği ve hemen farklı bir konuma geçerek aracın potansiyel karşı ateşten kaçınmak için çevikliğini sergilediği imza niteliğindeki ‘At ve Kaç’ yeteneğini sergiledi.

Etkinliğin Seri Atış ve Hızlı Atış bölümlerinde, Hanwha silah ekibi tarafından kullanılan 155 mm/52 kalibrelik topçu, minimum fiziksel çabayla sırasıyla 16 saniyede üç mermi ve 45 saniyede altı mermi ateşledi. Etkinliğin son bölümünde K9A1, 50 km’yi aşan bir menzile ulaşan XM1113 RAP ateşledi.

ABD Ordusu XM1113’ü ilk kez yabancı bir topçu çözümü ile test etmiş oldu. Bu canlı gösteri, ABD mühimmatlarının Hanwha topçu platformları tarafından taşınması ve ateşlenmesinin fizibilitesini, performansını ve yeteneklerini değerlendirmek amacıyla 2021 yılında imzalanan İş birliği Araştırma ve Geliştirme Anlaşması (CRADA) çerçevesinde gerçekleştirildi.

K9 SPH ve K10 ARV (Görsel: Joint-Forces.com)

Hanwha Defense USA Başkanı ve CEO’su John Kelly, “Gösteri, K9 sisteminin genişletilmiş menzili, ateş etme ve kaçma ve yüksek atış hızına ek olarak K9 ve K10 araçlarının ABD mühimmatları ve yükleriyle tam birlikte çalışabilirliğini göstererek CRADA hedeflerinin tümünü başarıyla karşıladı” dedi ve ekledi “DEVCOM AC ve Yuma’daki ABD Ordusu Test ve Değerlendirme Komutanlığı (ATEC) ile iş birliği mükemmeldi.

Gösteride kullanılan araçlar Washington DC’de düzenlenecek olan AUSA 2022 yıllık fuar ve konferansında sergilenecek ve DEVCOM AC ve Ordu ile gelecekteki iş birliği fırsatları hakkında görüşmeler yapılacak.

K9 Thunder (Görsel: Menadefense)

155mm/52 kalibre K9 Thunder, dünya çapında dokuz ülkede 1.700’den fazla ünite ile hizmet veren dünyanın en popüler paletli kundağı motorlu obüslerindendir. Obüs, yüksek atış hızları ve hacimleriyle +40 km menzilde hızlı etkiler sağlayabilir. K9A1 versiyonunda yapılan değişikliklerin ardından, topçu sistemi tam otomatik mühimmat taşıma sistemi ile donatılmış daha yeni K9A2 varyantına yükseltilmektedir. Otomatik yüklemeli K9A2, sadece üç mürettebatla dakikada dokuzdan fazla mermi atabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

K9 Thunder obüsünde ABD mühimmatları kullanıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum