Hint donanmasına ait bir helikopter denize acil iniş yaptı

Hint donanmasına ait bir helikopter denize acil iniş yaptı ve personel tahliye edildi.

The Indian Express’in yaptığı habere göre 9 Mart Çarşamba günü Hindistan Donanması’na ait bir Dhruv ALH Mk 3 tipi helikopter rutin uçuş görevi sırasında ani bir güç kaybından dolayı Mumbai sahili açıklarına acil iniş yaptı. Acil iniş sonrası aktifleşen acil durum iniş sistemleri ile helikopterin altında şamandıralar şişerek helikopterin batmaması ve personelin tahliyesi mümkün oldu.

Helikopterde bulunan 3 mürettebat güvenli bir şekilde tahliye oldu. Daha sonra kaza kırıma uğrayan helikopter vinç yardımı ile denizden alınarak INS Shikra helikopter üssüne götürüldü. Konu ile ilgili Hindistan Deniz Kuvvetleri soruşturma emri verdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,

Pilot su üzerinde kontrollü iniş gerçekleştirdi. Helikopterden güvenli bir şekilde inen 3 mürettebat, hızlı kurtarma operasyonu kapsamında kurtarıldı.”

 

Dhruv ALH tipi helikopterler Hindistan Havacılık Şirketi (HAL) tarafından üretilmişti. Hindistan Donanması’nda INS Hansa,  INS Dega ve  Blair Limanı’ndaki Andaman ve Nicobar Komutanlığında olmak üzere toplamda 3 filo Dhruv ALH Mk 3 helikopterleri bulunmakta.

ALH Mk 3

ALH’nin Mk 3 versiyonu tamamen cam bir kokpite sahiptir. Arama ve kurtarma, özel operasyonlar ve sahil gözetleme için tasarlanmıştır. ALH Mk 3, dört kanatlı bir ana rotora sahiptir. Azami 630 km seyir menzili ve 3.65 saatlik bir uçuş süresiyle azami 292 km/sa hıza ulaşabilir.

ALH helikopterleri uçuş ve platform, görev ve hedef bilgilerinin, düşük görünürlüklü iniş ve kalkış gibi ek gelişmiş uygulama yeteneklerinin, bozulmuş görünürlük ortamı içinde uçuşun, gündüz ve gece uçuşları sırasında isteğe bağlı silah yönetiminin ve sentetik görüşün kontrol edilebildiği kaska monteli görüş sistemi ile donatılmıştır.

ALH Mk III

ALH helikopterinin standart teçhizatı, bir tehdit ortamında mürettebata uyarı ve durumsal farkındalık sağlayan Entegre Kendini Koruma Paketi (IDAS) içerir. IDAS sensörleri herhangi bir konumdan gelen radar, füze ve lazer tehditlerini tespit edebilir. Sistem, mürettebat seçimine bağlı olarak otomatik, yarı otomatik veya yedek/manuel modlarda kullanılabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Hint donanmasına ait bir helikopter denize acil iniş yaptı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum