Yeni Zelanda’ya P-8 Poseidon uçağı tedariki

Dördüncü P-8 Poseidon deniz karakol uçağı Yeni Zelanda’ya teslim edildi.

Dördüncü P-8 Poseidon deniz karakol uçağı Yeni Zelanda’ya teslim edildi. Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Boeing Defense, şu ifadeleri kullandı: “P-8, Yeni Zelanda sularında durumsal farkındalığı sürdürmek için gelişmiş yetenekler sağlayacak. Filonun geri kalanına katılmak için son uçağın kalkışını izleyin.”

2018 yılının Temmuz ayında Yeni Zelanda Hükümeti, 4 adet Boeing P-8A Poseidon deniz karakol uçağı satın alındığını duyurmuştu. Bu kapsamda sipariş edilen uçakların 1960’lardan beri Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri (RNZAF) tarafından işletilen 6 adet P-3K2 Orion deniz karakol uçağının yerini alacağı ifade edilmişti.

 

ABD Donanması, Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri (YZHK) için P-8A Poseidon eğitimi sağlamak için Boeing ile 109 milyon dolar değerinde sözleşme imzalamıştı. Bir dizi eğitim sistemi ve eğitim yazılımı içeren sözleşmenin, uçak mürettebatını ve bakımcılarını, on yıllar boyunca güvenli ve etkili bir şekilde çalıştırmaya ve sürdürmeye hazırlaması planlanıyor.

Yeni Zelanda için üretilen ilk P-8 Poseidon Uçağı

Boeing’in P-8 Poseidon eğitim sistemi, Yeni Zelanda Hava Kuvvetlerinin Poseidon ile ilgili tüm eğitimlerinin yüzde 70’ini simüle edilmiş bir ortamda gerçekleştirmesini sağlayacak. Sözleşmenin bir parçası olarak Boeing şunları sağlayacak:

  • Operasyonel Uçuş Eğitimi (OUE) – Tam hareket simülatörü, tüm P-8 ekranlarının ve anahtarlarının eğitimini içerir.
  • Silah Taktikleri Eğitimi – Görev sistemlerini ve taktik operasyonları simüle eder ve OUE ile birleştiğinde, simüle edilmiş ortamda çok mürettebatlı, yüksek kaliteli görev provası eğitimi sağlayan bir silah sistemleri eğitimine olanak sağlar.
  • Sanal Bakım Eğitmeni – Bakım uzmanlarının, P-8A uçağında bakım görevlerini ve prosedürlerini düzgün şekilde gerçekleştirmeleri için eğitim sağlar.
  • Senaryo Oluşturma İstasyonu – Görev eğitimi için özel senaryolar oluşturur.
  • İnceleme İstasyonu – Görev sonrası analiz ve oynatma sağlar.

Kaynak: DefenceTürk

Yeni Zelanda’ya P-8 Poseidon uçağı tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum