Hollanda yirminci CH-47F Chinook helikopterini teslim aldı

Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri 20. CH-47F Chinook helikopterini teslim aldı.

Boeing tarafından 14 Kasım 2022’de yayımlanan bir bildiriye göre şirket 20. CH-47F Chinook’u Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne (RNLAF) teslim etti. Army Recognition tarafından da aktarıldığı üzere Chinook helikopterlerini kullanan sekiz NATO ülkesinden biri olan Hollanda, 1995 yılında ilk CH-47D modelini tedarik etmişti.

2016 yılında ise RNLAF, ABD Savunma Bakanlığı’nın Yabancı Askeri Satış programı aracılığıyla 14 yeni CH-47F Chinook satın almıştı. 2017’de RNLAF, kalan altı D-model Chinook helikopterini en son F-model konfigürasyonuna modernize etmek için bir anlaşma imzalamış ve 20 helikopterlik filosunun tamamı için sistem ortaklığını sağlamıştı.

CH-47F Chinook ağır nakliye helikopteriCH-47F Chinook

CH-47F Chinook, Ortak Aviyonik Mimari Sistemi (Common Avionics Architecture System) ile uyumlu tam entegre, dijital kokpit yönetim sistemi içeren gelişmiş bir çok rollü bir helikopterdir. Bu kapsamda helikopter, gelişmiş kargo taşıma yeteneklerine sahiptir. Helikopter, titreşim azaltıcı gövde ve olumsuz ortamlardaki operasyonlar için birleşik kontrol edilebilirlik sağlayan Dijital Otomatik Uçuş Kontrol Sistemi’ni de barındırmaktadır.

Ch-47F, 4.868 beygir gücündeki (3.630 kW) Honeywell motorlarına ve bakım gereksinimlerini azaltmak için daha büyük tek parça yapıya sahip bir gövdeye sahiptir. Bu yapı, muayene ve onarım ihtiyaçlarının yanı sıra titreşimi azaltmaktadır ve servis ömrünü uzatmak için esneme noktalarını ortadan kaldırmaktadır.

(Görsel: Defense News)

Helikopterin tandem rotor konfigürasyonu, CH-47’nin, genellikle diğer helikopterlerin uçmasına engel olan iklim, irtifa ve rüzgara bağlı koşullarda görev yapabilmesine olanak sağlayan üstün kullanım kalitesi sağlar. 21.000 lb’den (9.500 kg) fazla yük taşıyabilen helikopter, 175 mil/sa (282 km/s) üzerindeki hızlarda uçabilmektedir. Chinook helikopterleri 15’den fazla uluslararası müşterinin silahlı kuvvetlerine hizmet vermiş ve dünya çapında ticari hizmet çalışmalarında görev almıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Hollanda yirminci CH-47F Chinook helikopterini teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum