Kosova Cumhurbaşkanı Baykar Teknoloji’yi ziyaret etti

Baykar Teknoloji, sosyal medya hesaplarından Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’yi Baykar tesislerinde ağırladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’yi Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü’nde ağırladıklarını belirten Baykar Teknoloji; Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani  hakkında “Kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk.” ifadelerinde bulundu.

Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosava’dan gelen heyet ve Baykar Teknoloji yetkilileri; Bayraktar TB2 SİHA’nın önünde fotoğraf çekindi. Ardından Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’ye AKINCI TİHA maketi hediye edildi. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’nin Baykar Teknoloji ziyareti Bayraktar TB2 SİHA tedarikine yönelik bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

Ukrayna’da Bayraktar TB2 SİHA üretimi için anlaşma imzalandı

3 Şubat 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 10. Toplantısı’nı gerçekleştirmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısında, Baykar Teknoloji ürünü Bayraktar TB2 SİHA üretimi için anlaşma imzalandığını açıklamıştı. Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Hükümeti arasında Yüksek Teknoloji ve Havacılık/Uzay Sanayii Alanında İş Birliğine Dair Çerçeve Anlaşması imzalandığı duyurulmuştu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için üretilen Bayraktar TB2 SİHA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görüşmelerde savunma ve havacılık sektörlerinde iş birliğine özel önem verildiğini vurgulayarak, “Bu stratejik ortaklığımızın lokomotiflerinden biri. Hedefimiz belirli projeleri hayata geçirmek, ortak girişimler oluşturmak, deneyim ve teknoloji alışverişinde bulunmak” ifadelerinde bulunmuştu.

Irak’ın SATCOM entegreli Bayraktar TB2S tedarik edeceği iddiası

Iraklı kaynaklara göre Irak Savunma Bakanlığı tarafından 2021 yılı Kasım ayının başlarından üç adet yer kontrol istasyonu ile 8+4 sistem Bayraktar TB2S S/İHA tedariki için sözleşme imzaladığı iddia edildi. Bu bağlamda sözleşme imzalanmadan önceki süreçte, 2020 yılına kadar uzanan müzakereler ve resmi toplantılar gerçekleştirildi.

Bayraktar TB2S

Al-Araby tarafından yayınlanan ve üst düzey Iraklı kaynaklara dayandırılan habere göre 2 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen Irak Bakanlar Kurulu’nda, Irak Ordusu’nun silahlanma bütçesi görüşüldü. Silahlanma bütçesi kapsamında Irak’ın 100 milyon dolar değerinde Bayraktar TB2 SİHA ve ilgili ekipmanı tedarik etmek istediği ifade edildi. Bu bağlamda Bayraktar TB2 S/İHA sistemlerinin Irak-Suriye sınırı başta olmak üzere çöl ve dağlık bölgelerin güvenliğinin sağlanmasında kullanılacağı aktarılmakta. Ayrıca Irak Bakanlar Kurulu’nun Türk SİHA’larının satın alınması dışında hava kuvvetleriyle ilgili silahlanma planlarında bir dizi değişikliği onayladığı belirtilmekte.

Kaynak: DefenceTürk

Kosova Cumhurbaşkanı Baykar Teknoloji’yi ziyaret etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum