DEFIANT X helikopterine HTS7500 turboşaft motoru güç sağlayacak

Sikorsky-Boeing tarafından geliştirilen DEFIANT X helikopterine HTS7500 turboşaft motoru güç sağlayacak.

Lockheed Martin’in alt şirketi olan Sikorsky-Boeing tarafından geliştirilen DEFIANT X helikopteri en az kendisi kadar gelişmiş bir turboşaft motoruyla uçacak. 70 yıla aşkın süredir CH-47 Chinook ve MH-47 helikopterlerine güç sağlayan T55 gibi HTS7500 turboşaft motoru da Honeywell motor serisinin en yenisi olarak karşımıza çıkmakta.

Motor performansını ve verimliliğini yeni bir düzeye taşıyan HTS7500, T55 versiyonundan %42 daha güçlü ve kendi beygir gücü sınıfındaki diğer motorlara göre en düşük toplam ağırlığa sahip. Bu durum helikopterin daha yüksek güç ve düşük ağırlık oranıyla daha uzağa daha hızlı bir şekilde uçabileceği anlamına gelmekte.

Görsel: Boeing

ABD Ordusu’nun FLRAA olarak bilinen Gelecek Uzun Menzilli Taarruz Hava Aracı projesi için geliştirilen DEFIANT X’in şimdiye kadar yapılmış en hızlı ve en iyi manevra kabiliyetine sahip saldırı helikopteri olması planlanıyor. FLRAA programı, ordunun 2030 yılına kadar UH-60 Black Hawk filosunun yerini alacak yeni bir helikopter geliştirmesi sağlıyor.

SB-1 DEFIANT ile karşılaştırıldığında DEFIANT X, gövde aerodinamiği iyileştirilmiş bir yapıya ve termal izini azaltmak için yapılan geliştirmelere sahip olacak. DEFIANT X, geliştiricisi Boeing Defence’e göre 2035 yılı ve sonrasında ordunun tehditlere müdahalesi konusunda devrim yaratacak. Bununla birlikte şirketin belirttiği gibi Defiant X, ABD Ordusu’nun günümüz görevleri için en iyi çözüm. Bu bağlamda helikopterin yarının tehditlerine uyum sağlayabilecek tek çözüm olduğu da düşünülmekte.

HTS7500 turboşaft motoru

  • Savaşta kanıtlanmış motor mimarisi
  • Kanıtlanmış kum yutma toleransı
  • %42 güç iyileştirmesi (T55-714A’ya kıyasla)
  • Özgül yakıt tüketiminde %18 azalma (T55-714A’ya kıyasla)
  • Ordu özelliklerine %100 uyumlu
  • En düşük satın alma ve yaşam döngüsü maliyeti
  • En düşük maliyetli bakım ve sürdürme
  • ABD Ordusu envanterinde halihazırda sahada bulunan donanımla kanıtlanmış ortaklık

Teknik Veri

Model: HTS7500

Motor Tipi: Turboşaft

Güç Sınıfı: 7.500 SHP

Kaynak: DefenceTürk

DEFIANT X helikopterine HTS7500 turboşaft motoru güç sağlayacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum