Blitz Systems’dan NATO ülkesine elektro optik görüntüleme sistemi ihracatı

Türkiye’nin genç ve oldukça tecrübeli bir girişimi olarak öne çıkan Blitz Systems henüz kuruluşunun birinci yılı dolmadan bir NATO ülkesine kritik bir elektro optik görüntüleme sistemi ihraç etmek üzere sözleşme imzaladı.  Blitz Systems tarafından yapılan açıklamada ürünün VEGA Görüntüleme Sistemleri ailesine ait SPECTRUM 1650 olduğu belirtildi.

Otonom sistemler özelinde gömülü sistemler, elektronik, görüntü işleme ve yapay zeka alanlarında çalışan Blitz Systems geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar ve elde ettiği bilgi birikimi neticesinde sabit ve döner kanatlı hava araçları tasarımı, kompozit imalatı, elektronik kart tasarımı, görüntü işleme, network haberleşmesi, kullanıcı arayüzü gibi konularda ciddi bir tecrübeye sahip.

Bahse konu ürünün ihracatı ile bir NATO ülkesine bu alanda ilk ihracat gerçekleştirilmiş oldu. Türkiye’deki önde gelen kurumların ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler oluşturan ve çok kısa bir sürede ilerlemeler kaydeden şirketin ihracat faaliyetlerini sürdürmesi bekleniyor.

SPECTRUM 1650

SPECTRUM 1650, İstihbarat, Gözetleme ve Keşif görevleri kapsamında insansız hava araçları için “ITAR Free” (Uluslararası Silah Ticareti Düzenlemeleri sınırlamalarına haiz olmayan) için geliştirilmiş bir faydalı yük olarak öne çıkıyor. Full HD gündüz ve 640×480 kızılötesi kameraya sahip sisteme opsiyonel olarak lazer işaretleme sistemi entegre edilebiliyor. Tüm bu özellikleri 1650 gram gibi kompakt bir ağırlıkta sunabiliyor.

SECTRUM1650 kamera sistemi halihazırda yerli bir araçta da kullanılıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Blitz Systems’dan NATO ülkesine elektro optik görüntüleme sistemi ihracatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum