SSB İsmail Demir: Yeni yıla bir müjdeyle gireceğiz

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir A Haber’de katıldığı programda hava savunma sistemlerinde yeni bir gelişmenin müjdesini paylaştı. Demir açıklamasında, “Yeni yıla bir müjdeyle gireceğiz. Bugün akşama kadar onu yayınlamamızı beklesinler. İpucunu da vereyim hava savunma sistemlerimiz malum zincir şeklinde gidiyor orada güzel bir haber daha gelecek. Akşamı beklesinler…” ifadelerine yer verdi.

24 TV canlı yayınına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SİPER projesinde 100 km menzilin aşıldığını açıklamıştı. Demir, konuşmasında, “Bizim şimdi HİSAR-A+’mız var, HİSAR-O+’mız var ve SİPER projemizle beraber birkaç gün önce yaptığımız testle 100 km menzili aştık. Yani 2015’te konuştuğumuz SAMP-T’nin bir benzeri elimizde var. ” ifadelerinde bulunmuştu.

SİPER projesi kapsamında TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yeni füze

T.C. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda yer alan bilgilere göre Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-C SİPER projesi kapsamında ilk sistemin Aralık 2022’de envantere girmesi planlanıyor. Testleri ve alt bileşenlerinin teslimatı devam eden SİPER projesi kapsamında SİPER Blok 0 füzesi Ağustos 2022’de yapılan atış testinde Jet Banshee 80 yüksek hızlı hedef uçağı EİRS radarının aydınlatmasıyla başarıyla vurmuştu.

SSİK’22’de Seri Üretim Kararları

20 Aralık 2022 saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda devam etmekte olan birçok projenin gidişatı hakkında kararlar verildi. Toplantı sonrasında yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı basın açıklamasında:

“Ülkemizin hava savunmasının güçlendirilmesi için; SİPER, HİSAR ve SUNGUR sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar verilmiştir.”

“TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin yanı sıra AKYA torpidosu ve çeşitli platformlarımız için muhtelif mühimmatların seri üretimlerine yönelik kararlar alınmıştır.”

ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DefenceTürk

SSB İsmail Demir: Yeni yıla bir müjdeyle gireceğiz Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum