Ukrayna’ya giden A400M uçakları hakkında açıklama

“İnsani yardım gönderdiğimiz iki uçağımız (A400M Askeri Nakliye Uçağı) var onlar maalesef tam insani yardım malzemelerini bıraktıktan sonra dönüşleri sırasında bu taarruzlar başladı.”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; Doha programı sırasında CNN Türk canlı yayınına katılarak Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başladığı gece Ukrayna’ya giden A400M nakliye uçaklarının son durumu hakkında açıklama yaptı. Türk Hava Kuvvetleri bağlısı 2 adet A400M nakliye uçağı 23 Şubat’ı 24 Şubat’a bağlayan gece Eskişehir’den havalanarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Boryspil Uluslararası Havaalanı uçuş gerçekleştirmişti. Bakan Akar; 5 Mart 2022 tarihindeki Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığı ziyaretinde askeri nakliye uçaklarının Ukrayna’ya insani yardım ve dönüşte ise Türk vatandaşlarının tahliyesi maksadıyla Ukrayna’ya uçtuğunu açıkladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; Ukrayna’ya giden 2 adet askeri nakliye uçağı için Ukrayna ve Rusya ile temasların sürdüğünü belirterek

“Bizim orada (Ukrayna’da) iki uçağımız var ayın 23’ünde gönderdiğimiz, 23 Şubat’ta gönderdiğimiz, insani yardım gönderdiğimiz iki uçağımız var onlar maalesef tam insani yardım malzemelerini bıraktıktan sonra dönüşleri sırasında bu taarruzlar başladı, saldırılar başladı. Hava sahası kapatılması nedeni ile uçağımız orada kaldı. Bu konuda da yakın temasımız hem Rusya hem Ukrayna ile devam ediyor.

Herhangi bir yanlışlık olmaması bakımından herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamak bakımından durum sükûnete kavuşuncaya kadar emniyetli bir şekilde uçuş ortamı doğuncaya kadar orada uçaklarımızın kalması konusunda hem Ukrayna hem de Rusya’yla mutabık kaldık. Dolayısıyla orada hem iki taraf, Rusya tarafı hem Ukrayna tarafı, bu konuda gerçekten bizimle çok yakın, sıcak, samimi iş birliği içindeler onlara da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Bizim bu uçaklarımız konusunda diğer tahliye konusunda gerçekten Ukrayna’yla iş birliğimiz devam ediyor.”

ifadelerinde bulundu.

24 Şubat 2022 A400M Uçakları Ukrayna Uçuşu“Ukrayna’ya insani yardımlar devam ediyor”

Ukrayna’ya yapılan insanı yardımların devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Biz ta başlangıçtan itibaren Ukrayna’ya insani yardım konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik, desteği sağladık. Aynı şekilde bu destek devam ediyor. Bununla ilgili yapılabilecek ne varsa bugüne kadar yaptık, insani yardım konusunda, bunu da sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz, buna devam edeceğiz. Ve bu konuda da zaten Sayın Zelensky başta olmak üzere tüm Ukraynalı müteaddit defalar bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye sık sık teşekkür ettiler. Sizin de takip ettiğiniz, bildiğiniz gibi.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya giden A400M uçakları hakkında açıklama Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum