ASELSAN SÖKMEN Mobil V/UHF Elektronik Destek (ED) Sistemi

ASELSAN tarafından geliştirilen SÖKMEN Mobil V/UHF Elektronik Destek (ED) Sistemi

EFES-2022 Birleşik, Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı’nda Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda oluşturulan sergi bölümünde 42 firmanın standı yer alıyor. ASELSAN’ın standında maketi sergilenen elektronik harp sistemleri arasında ise SÖKMEN Mobil V/UHF Elektronik Destek (ED) Sistemi yer aldı. Fiziki olarak aşinalık veren sistem “MİLKED-3A3 Mobil V/UHF Elektronik Destek Sistemi” ile aynı dış mimariye sahip.

Kamuoyuna yansıdığı üzere SÖKMEN / MİLKED-3A3 sistemi, farklı platformlarda V/UHF frekans bandında haberleşme yapan hedef muhabere sistemlerine Elektronik Destek (ED) uygulanması amacıyla geliştirilmiştir. Hedef V/UHF bandı haberleşmesinin tespit ve takibi, sinyalin yönlerinin ve yerlerinin belirlenmesi, sinyal üzerinde dinleme ve analiz ile dost birliklere taktik sahada avantaj sağlanması amacıyla kullanılmaktadır.

Sistem, kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda araç seçimine göre tek araçta, sistem şelteri ile birlikte, iklimlendirme birimleri, antenleri ve birincil güç kaynağı jeneratörü, 4×4 araç platformu üzerine ergonomik bir şekilde yerleştirilmiştir. Sistem, tüm muhteviyatının araç platformu üzerinde taşınabilmesi sayesinde taktik sahada yüksek hareket yeteneğine sahiptir. Dinleme görevinin icrası sonrası çok kısa bir süre içinde mevzi değiştirebilmektedir (Sıçrama Yeteneği). Sistem, platformdan bağımsız şekilde çalıştırılabilir yapıdadır. İhtiyaçlar doğrultusunda sistemin farklı platformlara entegrasyonu yapılabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN SÖKMEN Mobil V/UHF Elektronik Destek (ED) Sistemi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum