ANKA İHA üretimi devam ediyor

TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırladı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kotil, doksanıncı ANKA İHA’nın kompozit üretiminin yapıldığını açıkladı. Sekseninci ANKA’nın da bileşenlerinin entegrasyonunun devam ettiği belirtildi.

Ayrıca Kotil, ANKA İHA’nın iki ülkeye teslimatının tamamlandığını ve Kırgızistan’a teslimatı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. ANKA SİHA ve ATAK Helikopterinin görüş hattı haberleşme (LOS) ile 200 km mesafeden haberleşebildiğini belirten Kotil, 20-40 Mbps hızında haberleşme sağlanabildiğini belirtti.

TUSAŞ ANKA İHA Afrika yolcusu

TUSAŞ dergisinin 130. sayısında yerli imkanlarla geliştirilen ANKA İHA’nın adı açıklanmayan 2 Afrika ülkesine tedarikine dair yeni satış sözleşmelerinin imzalanması için çalışmalar yürütüldüğü aktarılmıştı. Ek olarak dergide ANKA İHA’nın bir Afrika ülkesine tedarik edildiği aktarılmıştı.

Bu bağlamda TUSAŞ, 12-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Tunus Hammamet Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı’nda (IADE) yer almıştı. IADE 22’de TUSAŞ, platformlarının 1/7 ölçekli modellerinin yanı sıra geçtiğimiz yıl ilk ihracatını Tunus Hava Kuvvetlerine gerçekleştirdiği ANKA İHA’yı da sergilemişti.

 

ANKA SİHA ve sol kanadında ses üstü hedef uçak sistemi ile sağ kanadında ŞİMŞEK hedef uçak sistemi

ANKA, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Tayland, Filipinler ve Malezya gibi bölge ülkelerden çok sayıda askerî ve devlet delegasyonunun katılım sağladığı fuarda standı ziyaret eden Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp ve Tunus Ulusal Savunma Bakanı Imed Memmich platformlar hakkında bilgi almıştı.

Kaynak: DefenceTürk

ANKA İHA üretimi devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum