ABD ile Yunanistan ortak tatbikat yapacak

ABD Donanması’na ait San Antonio sınıfı havuzlu çıkarma gemisi USS Arlington (LPD 24) Yunanistan ile ortak eğitim için Volos kentine ulaştı.

Kearsarge Amfibi Hazırlık Grubuna (ARG) bağlı San Antonio sınıfı havuzlu çıkarma gemisi USS Arlington (LPD 24), Büyük İskender 2022 (ATG22) tatbikatı için Yunanistan’ın Volos kentine ulaştı. USS Arlington beraberindeki  22. Deniz Piyadesi Seferi Birliği İkinci Kaptanı Christopher Myette, söz konusu faaliyetin, iki ülkenin NATO müttefikliği çerçevesindeki ilişkisini ve müşterek çalışabilme kabiliyetini güçlendireceğini dile getirdi.

2-31 Mayıs 2022 tarihlerinde Volos, Yunanistan ve Adalar (Ege) Denizi’nde icra edilecek olan ATG22 tatbikatı, ABD Deniz Kuvvetleri-Deniz Piyadeleri ile Yunan Silahlı Kuvvetleri arasında gerçekleştirilecek.

LPD USS Arlington (LPD 24)Yunanistan ve ABD Sahil Güvenlikleri Ege ve Akdeniz’de ortak devriye yapacak

Mutabakat, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Giannis Plakiotakis ve ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın katıldığı törenle imzalanmıştı. Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Giannis Plakiotakis, ”ABD Sahil Güvenlik ile Yunan Sahil Güvenlik arasında bir iş birliği anlaşması imzalanması, uzun zamandır her iki ülkenin de yakın iş birliğine doğru atılmış önemli bir adımdır.” ifadelerinde bulunmuştu.

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ”Yunanistan bir istikrar direğidir ve iki sahil güvenliğin iş birliği Akdeniz bölgesinde seyrüseferin istikrarına ve güvenliğine katkıda bulunacaktır.” ifadelerinde bulunmuştu. Bunun iki taraf arasında Yunan ve ABD Sahil Güvenlik personelinin ikili tatbikatlarını güçlendirecek bir kilometre taşı anlaşması olduğunu da sözlerine eklemişti. Anlaşmaya göre Yunanistan ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri Ege ve Akdeniz’de birlikte devriye gezecekleri ifade edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

ABD ile Yunanistan ortak tatbikat yapacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum