ABD, geleceğin İHA’sını seçiyor

ABD Ordusu, Geleceğin Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi (FTUAS) programının ikinci aşaması kapsamında Aerovironment Jump 20 insansız hava aracını seçti.

Army Recognition tarafından yapılan habere göre AeroVironment, ABD Ordusu tarafından 28 Şubat 2023 tarihinde Geleceğin Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi (FTUAS) programında ilerlemek üzere seçildiğini duyurdu. AeroVironment şirketi daha önce de FTUAS programı kapsamında ilk aşamayı başarı ile tamamlamıştı.

Geleceğin Taktik İHA Sistemi (FTUAS) Programı 2. Aşamasında AeroVironment Şirketinin Jump 20 VTOL İHA’sı birden fazla aynı sınıftaki İHA sistemi ile yarış halinde olacak. Programa göre halihazırda kullanımda olan RQ-7B Shadow İHA’nın yerini alacak olan yeni sistem ABD Ordusu’ndaki muharebe ekiplerine teslim edilecek.

AeroVironment tarafından geliştirilen Jump 20, üstün performansı ile birlikte bir muharebe ekibiyle sahaya çıkacak. Bu kapsamda şirket, bir prototip sistem geliştirmek için FTUAS projesi kapsamında yeni bir sözleşme kazandı. Jump 20, ilgili programın aşama 0, aşama 1 ve aşama 2 safhaları sonucunda sözleşme imzalayan tek İHA olma özelliğini taşımaktadır.

Görsel: AeroVironment

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AeroVironment Başkan Yardımcısı Gorik Hossepian şu ifadeleri kullandı:

“AeroVironment Jump 20, sınıfındaki en olgun ve yetenekli çözümdür. Gereksinimler değişen savaş alanı taleplerini karşılamak için geliştikçe, hem bugün tüm çevre hava aracı sistemi için hem de gelecekte performans ihtiyaçlarını karşılamamızı sağlamak için ABD Ordusu ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

AeroVironment Jump 20, ABD askerî güçlerini desteklemek için kapsamlı bir şekilde konuşlandırılacak dikey kalkış ve iniş (VTOL) yapabilen bir sabit kanatlı insansız hava aracıdır. Çok görevli operasyonlar için ideal olan Jump 20, 14 saatten fazla uçuş süresine ve 185 kilometre operasyon menziline sahiptir.

Sistem, fırlatma veya kurtarma ekipmanına ihtiyaç duymadan 60 dakikadan daha kısa bir sürede kurulabilir ve çalıştırılabilir. İHA, 13.6 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. JUMP 20 ayrıca, operasyonel veya müşteri gereksinimlerini karşılamak için özel olarak yapılandırılabilen ve modüler bir platform sağlayan ortak bir otomatik pilot ve yer kontrol sistemi mimarisine sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

ABD, geleceğin İHA’sını seçiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum