Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
Tübitak Uzay’ın açıklamalarına göre, Yer İstasyonu’nda uzay aracı ve takip sisteminin testleri tamamlandı. Bu testler ile 400 km’den 1.500.000 km’ye kadar pek çok uydu ve uzay aracından sinyaller alarak ülkemizin gelecekteki Yer Gözlem ve Derin Uzay Programlarına hazır olduğu kanıtlandı.
Tübitak Uzay, 2015 yılında yer gözlem uyduları için milli bir yer istasyonu geliştirmek ve önümüzdeki yıllarda fırlatılması planlanan tüm yer gözlem uydularının yer istasyonu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi’ne (MİYEG) imza attı.
ASELSAN’dan Ay Görevi için Yer İstasyonu Anten Sistemi
ASELSAN 2021 yılı faaliyet raporuna göre Milli Uzay Programında yer alan 10 adet hedeften biri olan Ay Görevi veya Ay Araştırmaları Programında yer istasyonu anten sistemini ASELSAN geliştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Şubat 2021’de açıkladığı Ay Görevinde TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilecek uzay aracı için kullanılacak olan Yer İstasyonu Anten Sistemi Türkiye’de ilk olma özelliğine sahiptir.
Türkiye Uzay Ajansı (TUA); 16 Mart 2022 tarihinde resmi sosyal medya hesaplarında Ay Araştırma Programında (AYAP-1/ Ay Görevi) uzay aracını ay yörüngesine taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS) hakkında yeni gelişmeleri paylaştı. DeltaV Uzay Teknolojileri; AYAP-1’de TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen uzay aracını aya taşıyacak hibrit itki sistemini geliştirmekte. TUA tarafından aktarılan bilgiye göre Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS) olarak adlandırılan sistemin ön tasarım süreci, uçuş ölçekli ilk test prototipinin üretimi ve uçuş ölçekli yer testlerinin icra edileceği test sistemin üretimi ve kurulumu tamamlandı.
Kaynak: DefenceTürk
Yer İstasyonu’nda uzay aracı takip testleri tamamlandı Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz