B-1B Lancer bombardıman uçakları İsveç’e iniş yaptı

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait iki B-1B Lancer bombardıman uçağı ilk kez İsveç’te tatbikat yapmak üzere Luleå-Kallax Havaalanı’na indi

19 Haziran tarihinde gerçekleşen bu olay, İsveç Hava Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Tommy Peterson tarafından “tarihi bir olay” olarak nitelendirildi. Peterson, bu olayın önemine değinerek,

“Bombardıman uçaklarının İsveç’e varışı, ABD ve İsveç arasındaki işbirliğinin gücünü ve ABD Kuvvetlerinin müttefik ve ortak ülkelerle sorunsuz bir şekilde entegre olabilme yeteneğini göstermektedir”

İsveç’in kuzeyine inen iki B-1B bombardıman uçağı şu anda Birleşik Krallık’taki bir hava üssünde konuşlanmış durumdadır. Geçtiğimiz günlerde ise bu uçaklar Finlandiya’daki bir hava gösterisinde yer almış ve Finlandiya Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağıyla birlikte uçuş gerçekleştirmişti. İsveç Hava Kuvvetleri, ABD uçaklarıyla birlikte düzenledikleri ortak tatbikatlar ve operasyonlarla işbirliğini güçlendirmişti.

B1-B Lancer’ı İsveç topraklarında konuşlandırarak işbirliğimizde bir sonraki adımı atıyoruz” şeklinde ifade etti. ABD Avrupa Komutanlığı’nda stratejik planlar ve politikadan sorumlu direktör yardımcısı Tuğgeneral Bryony Terrell, “Avrupa’da kuvvetlerimizi ve teçhizatımızı ne kadar entegre edebilirsek, güvenlik sorunlarıyla yüzleşmeye o kadar hazır oluruz” açıklamasında bulundu.

İsveç’in NATO’ya katılma süreciyle ilgili resmi kararın, önümüzdeki ay Litvanya’da düzenlenecek NATO zirvesinde alınması planlanıyor.

Kaynak: DefenceTürk

B-1B Lancer bombardıman uçakları İsveç’e iniş yaptı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum