Saab, Finlandiya Ordusu’na NLAW tanksavar füzesi tedarik edecek

Saab, Finlandiya Ordusu’ndan 400 milyon dolar değerinde NLAW kısa menzilli tanksavar füze, AT4 roketatar ve Carl Gustaf GTT siparişi aldı

Finlandiya, İsveç merkezli Saab’dan 400 milyon dolar değerinde NLAW tanksavar füze, AT4 roketatar ve Carl Gustaf GTT (Geri Tepmesiz Top) tedarik edecek, Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere teslimatların 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

Ukrayna Ordusundan NLAW ATGM Atışı

Finlandiya’nın talebi, Saab ile İsveç Savunma Malzemesi İdaresi arasındaki bir anlaşma kapsamında organize edildi. Bu anlaşma, Finlandiya’nın NLAW tedariğinin yanı sıra Saab’ın Carl-Gustaf geri tepmesiz silahı ve mühimmatı ve AT4 tek atışlı tanksavar siparişini içermektedir.

Saab’ın Dynamics iş alanı başkanı Görgen Johansson :

“Finlandiya Savunma Kuvvetleri ile uzun ve yakın ilişkimize büyük değer veriyoruz. Askerlerin güvendiği bilinen kanıtlanmış NLAW sistemimizle Finlandiya ordusunun tanksavar yeteneğine katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum.”

Yeni nesil Hafif Tanksavar Silahı (NLAW)

İsveç Ordusu’nda RB 57 olarak, İngiliz Ordusunda ise MBT LAW olarak isimlendirilen NLAW, PLOS (Tahmini Görüş Hattıyla Güdüm) tipi güdüme sahip bir tek kullanımlık tanksavar füzedir. Hedef üzerinde nişangah bir süre boyunca tutulduktan sonra füze, hedefin hareket hızı ve yönüne göre tahmini bir rotayı takip eder ve (seçilen vuruş moduna göre) hedefin üstünde veya doğrudan çarpmayla infilak eder.

NLAW Tanksavar Sistemi

NLAW tanksavar füzesinin ateşleme mekanizması rakipler ile kıyaslandığında daha farklı bir mimariye sahiptir. Gövde üzerinde gömülü bir kol veya tetik yerine, sağ tarafında şişkin namlu ağzının arkasında ergonomik bir kavrama vardır. NLAW, hedeflemek için operatöre 2,5 kat büyütme sağlayan bir temel optik görüşe sahiptir.

Sabit hedeflere karşı etkili menzili 600 metredir. Hareketli hedeflere karşı etkili menzili 400 metreye kadardır. Füzenin yeni versiyonları güncellenmiş güdüm yazılımına sahiptir ve 800 metre veya üzeri bir mesafedeki hedeflere atışlara imkan tanıyor. NLAW, Ukrayna Savaşı’nda aktif olarak kullanılan silah sistemlerinden biridir.

Kaynak: DefenceTürk

Saab, Finlandiya Ordusu’na NLAW tanksavar füzesi tedarik edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum