Ukrayna’daki Rus Keşif Mangası Ekipmanları

Keşif mangası, Rus mekanize piyadelerine bağlı en küçük oluşumlardan biridir. Rus yapımı birçok silah ve optik kullanan bu manganın teçhizatlarına bakalım;

Silahlar

AKM

Mihail Kalaşnikof tarafında AK-47 üzerindeki sorunları gidermek için tasarlanmıştır. 1959 yılından 1977 yılına kadar üretilmiştir. Birçok Sovyetler birliğine müttefik ülkeye satılmıştır. AK-47 gibi 7,62×39 mm Rus mühimmatı kullanır. Çalışma sistemi uzun darbe gaz pistondur.

AK74M

AK-74M, Mihail Kalaşnikof tarafından AK-74’leri değiştirmek için tasarlanmıştır. Uzun darbe gaz piston sistemi ile çalışır ve 5,45×39 mm Rus mühimmatı kullanır. Polimer el kundağı ve katlanabilir polimer dipçiğe sahiptir. Rus birlikleri bu silaha ekstra ray takarak optik kullanabilmektedir.

SVD

Yevgeniy Dragunov tarafından tasarlanmıştır. 7,62x54R Rus mühimmatı kullanan keskin nişancı tüfeğidir. 1960’larda tasarlanmıştır ve günümüze kadar üretimi devam etmektedir. SVD’nin Çin ve Yugoslav klonları bulunmaktadır. SVD’de standart olarak PSO-1 optiği kullanılır.

VSS Vintorez

1980’li yıllarda Rus firması TsNIITochMash tarafından tasarlanmış ve Tula Silah Fabrikası tarafından üretilmektedir. Entegre susturucuya sahip özel keskin nişancı tüfeğidir. Subsonic 9×39 mm mühimmat kullanır. Sabit ahşap dipçiği vardır. Eski Sovyet ülkeleri ve müttefiklerinde bu silah bulunur.

PKM

Mihail Kalaşnikof tarafından Sovyet Ordusunun makineli tüfek ihtiyacını karşılaması için 1960’lı yıllarda tasarlanmıştır. 7,62x54R mühimmatı kullanır. 1969 yılında eksikleri giderilerek PKM adını almıştır. Sovyetler bu silahın çizimlerini birçok Varşova Paktı ülkesine vermiştir. PKM, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmaktadır.

PKT

PKM’in araç için geliştirilmiş versiyonudur. Dipçiği ve kabzası çıkartılmıştır.

Bombaatar ve Roketatar

GP25

1978 yılında üretime geçmiş namlu altı bombaatardır. 40 mm kovansız bombaları ateşler.

RPG-7

Rus Bazalt firması tarafından geliştirilen 40 mm roketatardır. 40mmden 105mm ye kadar HEAT, Tandem HEAT, Anti-Personel ve termobarik tipte başlıkları vardır.

Optikler

1P87

Rus yapımı holografik optiktir. 1x yaklaştırma yapar.

UP7V

Zenit-Belemo üretimi bombaatar nişangahıdır.

PSO-1

Zenit-Belemo üretimi 4x keskin nişancı dürbünüdür. SVD ve VSS tarafından kullanır.

PGO-7

RPG-7 için üretilmiş 2,8x yakınlaştırma yapan optiktir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’daki Rus Keşif Mangası Ekipmanları Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum