TCG Kemalreis’den İsrail’e ziyaret

TCG Kemalreis fırkateyni, İsrail’in Hayfa Limanı’nı ziyaret etti.

TCG Kemalreis fırkateyni, normalleşme açıklamalarının ardından İsrail’in Hayfa Limanı’nı ziyaret etti. Bu kapsamda ziyarete ABD Donanması’na bağlı Arleigh Burke sınıfı muhrip USS Forrest Sherman’ın (DDG-98) da eşlik ettiği görüldü. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ile normalleşme adımları

Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos 2022 tarihinde yaptıkları açıklamalarla karşılıklı büyükelçi atama kararı aldıklarını açıklamışlardı. 2018’den bu yana maslahatgüzar düzeyinde yürütülen ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkartılmasıyla ilgili yapılan ilk açıklama, dönemin İsrail Dışişleri Bakanı (şimdiki Başbakan) Yair Lapid’in 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında yapılmıştı.

TCG Kemalreis tarafından gerçekleştirilen liman ziyaretinin normalleşme sürecine etkisi olacağı ve önemli bir adım olduğu aktarılmakta.

TCG Kemalreis

TCG Kemalreis (F-247), Türk Deniz Kuvvetleri’nin Barbaros sınıfı fırkateynlerinden biridir. 1998 yılında denize indirilen ve 2000 yılında hizmete giren TCG Kemalreis (F-247), 118 metre uzunluğa sahiptir. Yavuz sınıfının geliştirilmiş varyantı olan gemide 21 Subay – 91 Astsubay – 11 Uzman Erbaş – 46 Erbaş/Er görev yapmaktadır.

 Genel Özellikleri

Boy-En-Draft118 x 14,8 x 4,3 mt
Deplasman TonajTamYük : 3380 t.
Ana TahrikCODOG / 2 GE LM 2500 Gaz Türbin / 2 MTU Dizel / 60000 HP/2 Pervane
Seyir Siası / Sürati18 kts / 4100nm – Azami Sürat : 32 kts
HelikopterAB-212 , SEAHAWK ( Denizaltı Savunma Harbi, Elektronik Harp, Suüstü Harbi)

3 Nisan 2018’de sözleşmesi imzalanan ve uzun bir süredir devam eden Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet BARBAROS sınıfı fırkateynin mevcutta bulunan savaş sistemleri kaldırılarak yerine ASELSAN – HAVELSAN İş Ortaklığı tarafından, çağın gereklerine uygun biçimde, yerli ve millî olarak geliştirilen sistemlerin donatılması hedeflenmektedir. Yerli sistemler ile donatılacak gemilerden ilkinin modernizasyonuna Aralık 2021’de başlanması ve 2023 yılında geminin hizmete alınması planlanmaktadır.

Hayfa Limanı’nı ziyaret eden TCG Kemalreis

Gemisavar füzelerinin artırılması, günümüzdeki muharebe ortamlarında gemi savunma sistemlerinin aşılmasının zorluğu düşünüldüğünde satürasyon saldırısı için önemli bir kabiliyet sıçramasını temsil etmektedir. Gemi modellerinde gösterilmeyen bir diğer geliştirme de modüler köprü üstü, Kırlangıç için modifiye edilen bölüm ihtiyaca göre donatılabiliyor.

Geminin 23 farklı mahallinde çalışmaları tamamlanan yerleşim çalışmaları var ve gemi inşa bazındaki bütün imalat ve tasarım fazı tamamlanmış oldu. Kalan birkaç sistemin fabrika kabul sistemlerinden sonra geminin tersaneye girmesi planlanıyor. Sistemlerin prototip ve doğrulamaları yapıldı. 16 tane faaliyetten oluşan kabul testlerinin 13 adedi tamamlandı ve kalan 3 test Aralık 2021’de tamamlanacak.

Kaynak: DefenceTürk

TCG Kemalreis’den İsrail’e ziyaret Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum