Suriye’nin kuzeyinde 29 PKK/YPG’li imha edildi

Suriye’nin kuzeyinde taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li imha edildi.

Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li operasyon sonrası imha edildi. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Milli Savunma Bakanlığı,

Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi.”

ifadelerini kullandı.

Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor.

Suriye’nin kuzeyinde geçtiğimiz aylarda 50 PKK/YPG’li terörist imha edilmişti

Nisan ayında Suriye’nin kuzeyindeki terör saldırılarını bertaraf etmek için başlatılan operasyonlar neticesinde 50 PKK/YPG’li terörist imha edilmişti. Terör örgütü PKK/YPG, 22 Nisan 2022 tarihinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki TSK üslerine saldırılar düzenlemiş, Mare yerleşim yerindeki polis kontrol noktasını da tank savar silahı ile hedef alarak maalesef Özel Harekât Polisimiz Aytaç Altunörs’ü şehit etmişlerdi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından da bildirildiği üzere, söz konusu saldırıların ardından meşru müdafaa kapsamında karşılık verilmişti ve geniş çaplı operasyon başlatılmıştı. Yapılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları ile operasyonların neticesinde 50 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Suriye’nin kuzeyinde 29 PKK/YPG’li imha edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum