MAM ailesinin yeni üyesi: Hibrit Arayıcı Başlıklı MAM-T!

ROKETSAN, IDEF’23’te ilk defa sergilediği MAM-L IIR ve MAM-T IIR akıllı mühimmatların yanında Hibrit Arayıcı Başlıklı MAM-T’yi tanıttı. IIR/TV hibrit arayıcı başlık kullanan konsept aşamasındaki konfigürasyonun hibrit arayıcı başlığı için ROKETSAN Ar-Ge faaliyetlerine devam ediyor.

MAM-T ailesi

Hibrit Arayıcı Başlıklı konfigürasyon, MAM-T IIR gibi 50+ km menzile sahip olacak. Önemli ölçüde farklı bir burun yapısına sahip olan Hibrit Arayıcı Başlıklı MAM-T’de IIR ve TV birimleri için çift açıklıklı yapı kullanılacak. Bu yerleşim aynı zamanda UMTAS-GM-Blok 2’de de kullanılacak.

Mini Akıllı Mühimmat ailesine IIR arayıcı başlık kabiliyeti!

Roketsan’ın Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile başarısını ve etkililiğini tüm dünyaya kanıtladığı Mini Akıllı Mühimmat (MAM) ürün ailesine IIR arayıcı başlık kabiliyeti kazandırıldı. MAM-L ve MAM-T’ye IIR arayıcı başlık entegre edileceği ve MAM-T için açılır kanat geliştirileceği bilgisi IDEF’21’de Defence Turk tarafından edinilmişti.

MAM-L ve MAM-T gelişen SİHA konseptine uygun olarak görev yapabilecek IIR başlık ve RF veribağı ile artırılmış menzilleri sayesinde kritik hedeflere yönelik düşük maliyetli bir çözüm sunacak.

Entegre edilen 2 yönlü RF Veribağı ile “man-in-the-loop” çalışma prensibine sahip olan IIR güdümlü MAM-L ve MAM-T, operatör tarafından uçuş boyunca mühimmat arayıcı görüntüsü üzerinden yönetilebilecek. İki ürün de yeni özellikleri ile atış öncesi/sonrası kilitleme, uçuş esnasında havada hedef güncelleme, hedef/çevresel koşullara göre mühimmat yörüngesi seçebilme, bulut, yağmur vs. gibi tüm çevre koşullarına rağmen aktif kullanılabilme gibi avantajlara sahip oalcak.

Kaynak: DefenceTürk

MAM ailesinin yeni üyesi: Hibrit Arayıcı Başlıklı MAM-T! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum