Singapur’un Type-218SG denizaltıları denize indirildi

Almanya merkezli ThyssenKrupp Marine Systems tarafından Singapur Donanması için inşa edilen 2 adet Type-218SG denizaltı 13 Aralık 2022’de denize indirildi. Denizaltılar 2023’te teslim edilecek.

ThyssenKrupp Marine Systems tarafından yapılan basın açıklaması:

“Etkinliğe davet edilen 350 konuk arasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Savunma Bakanı Dr. Ng Eng Hen ve Almanya ve Singapur’un diğer üst düzey temsilcileri yer aldı. Her iki geminin Bayan Sponsoru, Başbakanın eşi Bayan Ho Ching’di. Bir düğmeye basarak, her iki tekneyi aynı anda suya indirdi ve denizaltılara “Impeccable” ve “Illustrous” isimleri verildi.”

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong yaptığı konuşmada:

“Bu strateji kabiliyeti konusundaki işbirliğimiz, donanmalarımız ile savunma sanayilerimiz arasındaki ortaklığın ve güvenin derinliğini vurgulamaktadır. Almanya ile Singapur arasındaki ilişkinin giderek güçleneceğinden eminim ve ordularımız arasında daha anlamlı etkileşimler için sabırsızlanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

“Impeccable” ve “Illustrous”, Singapur Cumhuriyeti Donanması tarafından sipariş edilen 4 Type-218SG denizaltısının ikinci ve üçüncü denizaltılarıdır. Düşük akustik imza ile tasarlanan Type-218, harici havadan bağımsız tahrik sistemi, daha uzun süre su altında süresine sahip. Yaklaşık 70 metre uzunluğa ve yaklaşık 2.000 ton deplasmana sahip olan bu denizaltılar, ThyssenKrupp tarafından inşa edilmiş en büyük denizaltılardır.

Çifte isim töreninin ardından Thyssenkrupp Marine Systems ile Singapur merkezli ST Engineering bir ekip anlaşması imzaladı. Anlaşma, dört Invincible sınıfı denizaltı için hem garanti hizmetlerini hem de hizmet içi desteği kapsıyor ve operasyonel ömürleri boyunca Singapur’da bakımlarının iyi durumda olmasını sağlıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Singapur’un Type-218SG denizaltıları denize indirildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum