Rus ordusundan M777 obüslerini başarısız imha girişimi

Rus ordusu, ABD tarafından Ukrayna’ya verilen M777 obüslerini imha etmeye çalışıyor.

Rus ordusu tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan videoda ABD tarafından Ukrayna’ya verilen M777 obüslerinin KUB-BLA kamikaze İHA sistemi ile edilmeye çalışıldığı görülüyor. Bu bağlamda kullanılan mühimmatın hedefini ıskaladığı ve imha denemesinin başarısız olduğu gözleniyor.

????????????Rus ordusu, ????????ABD tarafından ????????Ukrayna'ya verilen M777 obüslerini KUB-BLA kamikaze İHA sistemi ile hedef almaya çalışıyor.

— DEFENCE TURK (@Defence_Turk) May 18, 2022

 

Ukrayna-Rusya savaşında M777 obüslerinin savaşta büyük etkisi olduğu ifade edildi

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD ve müttefik ülkeler tarafından tedarik edilen M777 155mm  obüslerinin savaş alanında büyük bir etkisi olduğu ve Ukraynalıların Rus güçlerini doğuya ve Harkov’un kuzeyine ittiği belirtildi.

Üst düzey yetkili: “Ukraynalılar Donbass’ta karşı taarruza devam etmekte istekliler. Rusların geçmişte almış olduğu bazı kasabaları geri alıyor. Obüslerin özellikle Harkov’da bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Sadece ABD sistemleri değil, diğer ülkelerin sistemleri de kesinlikle Ukrayna’ya ivme kazandırmaya ve bazı bölgeleri geri almalarına yardımcı oldu.” dedi.

M777 ObüsüObüsler Harkov ve Donbass’ta kullanılıyor

ABD Savuma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov görüştü. Reznikov, ABD’nin Ukrayna’ya tedarik ettiği 90 adet M777 obüsünün 74 adetinin savaşta uzun menzili ve dolaylı ateş kabiliyeti ilerlediğini belirterek sadece Harkov’da değil Donbass’ta da kullanıldığını belirtti. Konu ile ilgili konuşan Reznikov, “Şu anda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin toplam taktik gruplarının yaklaşık %80’ini Ukrayna’ya adadı. Ve bu %80’in büyük bir kısmını kaybettiğine şüphe yok.” dedi.

KUB-BLA Kamikaze İHA

KUB-BLA (Küp) olarak da bilinen Zala KYB-UAV, Kalaşnikof Grubu’nun bir yan kuruluşu olan Rus savunma şirketi Zala Aero tarafından geliştirilen ve üretilen bir gezici mühimmat sistemidir. Bu bağlamda sistem, Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından 2015 ve 2018 yılları arasında Suriye’deki muharebelerde kullanılmıştır. 2019 yılının Şubat ayında Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı’nda (IDEX) tanıtılan KUB-BLA, 1.21 metre kanat açıklığına, 0.95 metre uzunluğa ve 0.165 metre yüksekliğe sahiptir. İstihbarat, keşif ve gözetleme gibi görevlerin yanı sıra hedef angajmanı için de kullanılabilmektedir.

KUB-BLA

Elektrik motoru ünitesinden güç alan İHA, saatte 130 km hıza ulaşabilmektedir. Bu bağlamda sistem, maksimum 3 kg’a kadar sensör ve patlayıcı savaş başlığı taşıyabilmektedir. 30 dakika havada kalabilen sistemin menzili ise 40 km’dir.

Kaynak: DefenceTürk

Rus ordusundan M777 obüslerini başarısız imha girişimi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum