Hindistan Donanması, INS Visakhapatnam Destroyerini hizmete aldı

Hindistan Donanması, P15B INS Visakhapatnam güdümlü füze destroyerini hizmete aldı

Hindistan Savunma Bakanlığı P15B güdümlü füze destroyeri INS Visakhapatnam, Bombay’daki Deniz Tersanesi’nde Savunma Bakanı Raksha Mantri Shri Rajnath Singh’in katılımıyla Hindistan Donanması’nda hizmete alındı. Hindistan Donanması’nın kendi organizasyonu olan Deniz Tasarım Direktörlüğü tarafından yerli olarak tasarlanan ve Mazagon Dock Shipbuilders Limited adlı Mumbai merkezli şirket tarafından inşa edilen dört Visakhapatnam sınıfı muhripten ilkinin resmi tanıtımı yapıldı.

FirstPost’a göre INS Visakhapatnam gemisi, yerli çelik DMR 249A kullanılarak inşa edildi ve toplam 163 metre uzunluğu ve 7.400 tonun üzerinde deplasmanıyla Hindistan’da inşa edilen en büyük muhripler arasında yer alıyor. Hint Donanması’nın “kurum içi tasarım organizasyonu”, Deniz Tasarım Direktörlüğü tarafından tasarlanan ve Mumbai’de Mazagon Dock Shipbuilders Ltd tarafından inşa edilen bu gemi, Deniz Kuvvetlerine sırasıyla Project 15 ve Project 15A’nın yani Delhi ve Kolkata sınıfı destroyerlerin devamı olarak hizmet verecek.

INS Visakhapatnam gemi teçhizatının yaklaşık yüzde 75’i yerli üretim. Bunlar arasında BEL’in Yerli Orta Menzilli Satıhtan Havaya Füze Sistemi, Bengaluru, Brahmos Aerospace’in Karadan Karaya Füzesi, L&T’nin Torpido Tüpleri ve Fırlatıcıları ve BHEL üretimi baş topu gibi birçok büyük yerli silah bulunmaktadır. INS Visakhapatnam’daki diğer yerelleştirilmiş ekipmanlar arasında Savaş Yönetim Sistemi, Roketatar, Entegre Platform Yönetim Sistemi, Otomatik Güç Yönetim Sistemi, Katlanabilir Hangar Kapıları, Helikopter Hareket Sistemi, Yakın Menzil Nokta Savunma Silah Sistemi ve pruvaya monte SONAR yer alıyor.

VisakhapatnamVisakhapatnam

P-15 Bravo sınıfı veya P-15B olarak da adlandırılan Visakhapatnam sınıfı, şu anda Hindistan Donanması için inşa edilen bir güdümlü füze destroyer sınıfıdır. P-15B, daha önceki Kalküta sınıfı muhriplerin (P-15A) değiştirilmiş bir versiyonudur. Gemi, gövdenin verimli bir şekilde şekillendirilmesi, uzun kirişli üst yapı tasarımı, kaplama direkler ve açıkta kalan güvertelerde radar geçirgen malzemelerin kullanılması yoluyla elde edilen azaltılmış bir Radar Kesiti (RCS) ile sonuçlanan gelişmiş gizlilik özelliklerine sahiptir.

INS Visakhapatnam, satıhtan satha füzeler ve karadan havaya füzeler gibi gelişmiş son teknoloji silahlar ve sensörlerle donatılmıştır. Gemi topçu silah sistemlerine hedefleme verileri sağlayan modern gözetleme radarı ile donatılmıştır. Denizaltı karşıtı savaş yetenekleri, yerli olarak geliştirilen roketatarlar, torpido fırlatıcıları ve anti-denizaltı (ASW) helikopterleri tarafından sağlanmaktadır. Gemi, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal (NBC) savaş koşullarında savaşacak şekilde donatılmıştır.

INS Visakhapatnam 163 metre uzunluğa, 17.4 metre genişliğe, 6.5 metre drafta ve 7.400 ton deplasmana sahiptir. INS Visakhapatnam, iki Zorya M36E gaz türbini ve iki Bergen/GRSE KVM dizel motor dahil olmak üzere Kombine Gaz ve Gaz (COGAG) konfigürasyonunda dört adet güçlü türbin tarafından tahrik edilir ve 30 knot’u (56 km/s) aşan hızlara ulaşabilir.18 knot (33 km/s) hızda maksimum 4.000 deniz mili (7.400 km) seyir menziline sahiptir.

Visakhapatnam (Görsel: Naval Post)

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan Donanması, INS Visakhapatnam Destroyerini hizmete aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum