Tayland Donanması’na ait korvet battı

Tayland Donanması’na ait Ratanakosin sınıfı HTMS Sukhothai (FS-442) korveti battı.

Tayland Donanması’na ait Ratanakosin sınıfı HTMS Sukhothai (FS-442) korveti battı. Bu kapsamda HTMS Sukhothai, Tayland Donanması’nda bulunan Ratanakosin sınıfı 7 korvetten biridir. Geminin olumsuz hava ve deniz koşulları dolayısıyla önce yan yattığı ve tahrik sistemlerine su dolmasıyla enerji kaynaklarını kaybettiği açıklandı. Bir süre sonra ise korvetin tamamen su ile dolarak battığı bildirildi. Geminin mürettebatı Tayland Donanması’na ait birimler tarafından kurtarıldı.

Gemi, Prachuap Eyaleti, Bang Saphan bölgesindeki iskeleden 20 mil uzakta devriye geziyordu. Tayland yerel medyasının aktardığı bilgilere göre olay Tayland Başbakanı tarafından takip ediliyor. Ek olarak kaynaklar HTMS Sukhothai’de (FS-442) bulunan tüm mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiği bilgisine yer verdi.

Tayland Donanması’nın Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise:

Tayland Kraliyet Donanması, Sukhothai Kraliyet Donanması gemisini kurtarmaya çalıştı. Ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle acil durum çözülemedi. Kuvvetli rüzgarlar ve dalgalar HTMS Sukhothai’nin 23: 30’da batmasına neden oldu.”

ifadelerinde bulunuldu. 

The Standard ise,

Bugün (18 Aralık) Sukhothai Luang Case’den, güçlü dalgalarla karşılaşması nedeniyle tekne yana yattı, geminin yanındaki egzoz borusundan bir miktar deniz suyunun elektrik sistemine akmasına ve güç motorunun kapanmasına neden oldu. Makinelerin çalışmaması dolayısıyla elektrik aksamı kesildi bu yüzdende pompalar içerdeki suyu tahliye edemedi.

Saat 23:30’da Donanma, Sukhothai ana gemisinin, gemiye giren yüksek su nedeniyle deniz yüzeyinin altına battığını bildirdi. Tüm mürettebat güvenli yerlere tahliye edildi.” 

ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefenceTürk

Tayland Donanması’na ait korvet battı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum