Ukrayna’ya APKWS güdümlü roket teslimatı

Almanya, Ukrayna’ya APKWS güdümlü roket teslim etti.

Almanya Savunma Bakanlığı, 2022 yılının sonunda Ukrayna’ya yeni askeri yardımlar sağlayacağını açıklamıştı. Yeni askeri yardım paketi kapsamında APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) lazer güdümlü roketlerin de sağlandığı açıklandı.

APKWS, İngiltere merkezli BAE Systems şirketi tarafından geliştirilmiştir. Güdüm kiti olan APKWS, güdümsüz roketleri, günümüzün dinamik askeri angajmanları için çok uygun hale getiren patlayıcı etkilere ve menzil yeteneklerine sahip hassas güdümlü mühimmatlara dönüştürmektedir.

Görsel: BAE Systems

APKWS roketleri, kanıtlanmış savaş yeteneklerine ve uçaklardan, helikopterlerden, kara taşıtlarından, deniz araçlarından ve silah istasyonlarından çeşitli sabit ve hareketli hedeflere vurma esnekliğine sahiptir. Ek olarak kitin Tak – Çalıştır tasarımı, çeşitli platformlarda kullanılmasını mümkün hale getirmektedir.

Defense Express tarafından aktarıldığı üzere Alman Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan yardım paketi listesinde APKWS, Raketenwerfer 70mm auf pick-up trucks Raketen adı altında belirtiliyor. Bu kapsamda listede 20 adet teslimat yapılacağı belirtiliyor.

Almanya’dan gelen yardım paketinde ayrıca BREMA Bergepanzer 2, M1070 Oshkosh tank taşıyıcı, kamyonlar, zırhlı ve hafif araçlar, ısıtıcılar, jeneratörler, İHA karşıtı sistemler, ambulans ve battaniyeler yer alıyor.

Lazer güdümlü APKWS roketleri İHA’lara karşı test edilmişti

İngiltere merkezli BAE Systems şirketi, APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) lazer güdümlü roketlerin hassas vuruş testlerini başarıyla gerçekleştirmişti. Air Recognition’un da aktardığı üzere ABD’nin Arizona’ya bağlı ve dünyanın en büyük ölçekli askerî tesisleri arasında yer alan Yuma Proving Grounds’ta denemesi gerçekleştirilen atışlarda roketler, çeşitli görev kabiliyetleri için ikinci sınıf insansız hava sistemlerine karşı test edilmişti.

Yuma Proving Grounds’ın test sahasında denemesi yapılan 2.75 inçlik roketlere, standart M151 savaş başlıkları, APKWS kitleri, Mk66 motorları ve yeni geliştirilmiş olan yaklaşma tapası entegre edilmişti. Çeşitli sistemlerin entegrasyonu neticesinde yeni roketler, çeşitli hava hedefi ve İHA sistemlerine karşı angajman testini başarıyla geçmişti.

Başarıyla gerçekleştirilen testler ardından konuyla ilgili olarak, BAE Systems’de Hassas Güdüm ve Algılama Sistemleri Müdürü Greg Procopio; “Her boyuttaki İnsansız Hava Araçları, dünyanın dört bir yanındaki düşmanlar tarafından giderek artan bir şekilde konuşlandırılan ve büyüyen bir tehdittir. APKWS roketlerinin esnekliği ve satın alınabilirliği, onları küçük, taktik askeri dronları çıkarmak için iyi bir seçim haline getiriyor. Başarılı test girişimlerimiz, mühendislerimizin yaratıcılığını ve ortaya çıkan bir tehdidi ele almak için mevcut Savunma Bakanlığı malzemelerinin yenilikçi ve ekonomik kullanımını göstermektedir.” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya APKWS güdümlü roket teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum