Rusya’dan Karadeniz’de torpido tatbikatı

Rus donanması son zamanlarda Karadeniz’de mayın gemileri, denizaltı ve savaş gemileri ile tatbikatlar icra etmekte. 

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Rusya, Karadeniz’de denizaltıları ile tatbikat icra etti. Tatbikat kapsamında Karadeniz filosuna ait Kilo sınıfı denizaltılar B-271 Kolpino ve B-262 Stary Oskol ile sualtı konumundan torpido ateşlemesi gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Karadeniz Filosunun (BSF) dizel-elektrikli denizaltıları “Kolpino” ve “Stary Oskol” mürettebatı, su altından pratik torpidolarla atış gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında denizaltılar, muharebe eğitim alanına geçiş yaptı, bir dizi hazırlık tatbikatı yaptı ve atış için önceden belirlenmiş bir derinliğe daldı.

Denizaltı mürettebatı, verilen görevleri başarıyla tamamladı ve filonun gemilerinden biri tarafından kabul edilebilir bir güvenli mesafede simüle edilen deniz hedefine batık bir konumdan torpido ateşledi.

Atışların tamamlanmasının ardından tüm torpidolar bir torpido botu ile sudan kaldırıldı. Karadeniz denizaltılarının mürettebatı tarafından torpido silahı kullanımının etkinliği, laboratuvar koşullarında torpidoların hedefe doğrultulmasına ilişkin veriler alındıktan sonra değerlendirilecek. Torpido ateşlemesi, denizaltıların muharebe eğitiminin zorunlu bir unsurudur ve onaylanan plana göre gerçekleştirilir”

Rusya Karadeniz’de Mayın tatbikatı icra etmişti

Rusya Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Rusya’nın Karadeniz filosuna bağlı Buyan-M sınıfı korvetler RFS Grayvoron, RFS İnguşetya, RFS Vyshny Volochyok, Alexandrit sınıfı mayın tarama gemisi RFS Ivan Antonov, Natya sınıfı mayın tarama gemisi RFS Kovrovets gemilerinin katılımı ile mayın döşeme ve mayın tarlalarını aşma tatbikatı icra edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’dan Karadeniz’de torpido tatbikatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum