Leopard tankları Yunanistan’da üretilecek

Almanya merkezli KMW (Krauss-Maffei Wegmann), Leopard tankları için Yunan şirketi Metka ile iş birliği yapacak.

Yunanistan merkezli Greek City Times tarafından aktarıldığı üzere Alman Krauss-Maffei-Wegmann’ın Yunan şirketi Metka ile Leopard tankları üretme planları bulunmakta. Die Welt’in sorularını yanıtlayan KMW, “Ukrayna’daki savaşın arka planına ve karmaşık silah sistemleri değişimi kampanyasına karşı, şu anda büyük bir proje üzerinde çalışılıyor. Yunanistan’da yüzlerce eski Leopard tankının ortak üretimi veya modernizasyonu olasılığı gündemimizde.” ifadelerini kullandı. Ek olarak Yunan Metka ile görüşmelerin olduğu aktarıldı. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılmadı.

Greek City Times’a göre yeni proje, Leopard 1A5 ve Leopard 2 tanklarının çelik gövdesini üretme üzerine kurulu. Bu bağlamda yeni Leopard üretim birimlerinin oluşturulmayacağı ve Almanya’da bulunan üretim hattının Yunanistan’a konuşlandırılmayacağı aktarılmakta. Yunan medyasına göre Şansölye Olaf Soltz’un 27 Ekim’de Yunanistan’a yapacağı ziyarette konuyla ilgili görüşmeler yapılacak.

Leopard 2A5KF41 Lynx zırhlı muharebe aracı test için Yunanistan’da görülmüştü

Almanya merkezli Rheinmetall tarafından üretilen KF41 Lynx zırhlı muharebe aracı (ZMA), Bulgaristan-Yunanistan sınırında görüntülenmişti. Bu bağlamda ZMA’nın Yunanistan’da testlere tabi tutulacağı ifade edilmişti. 2022 yılının Nisan ayında Yunanistan Genelkurmayı, KF41 Lynx ZMA ile ilgilendiklerini duyurmuştu.

Yapılan açıklamada ise

“20 Mayıs 2022 Cuma günü RHEINMETALL firması temsilcileri tarafından Yunan Ordusu Genelkurmay Başkanlığı personeline KF41 LYNX Piyade Muharebe Aracı ile ilgili sunum yapıldı.” 

ifadelerine yer verilmişti.

(Görsel: @DoxaStathis)

21 Temmuz 2022 tarihinde ise KF41 Lynx, Attika’da Yunan Ordusuna tekrar sunulmuştu. Bu bağlamda akşam saatlerinde gece sürüş ve gözlem ile sessiz mod sürüşünün gösterimi yapılmıştı. 22 Temmuz 2022 tarihinde ise test pistinde dinamik bir sunumun yapılmıştı.

Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere Rheinmetall, Yunan ordusuna toplam 170 adet KF41 Lynx ZMA ve 200 adet Marder 1A3 tedarik etmeyi planlamıştı. Ayrıca bu teklife ek olarak Rheinmetall’in Yunan Leopard tanklarını da modernize etmeye yönelik teklifte bulunduğu aktarılmıştı. Yeni ZMA’ların satın alınmasına yönelik  teklife paralel olarak Rheinmetall, Yunanistan’da bir dizi endüstriyel yatırım yapmayı da teklif etmişti.

Yunanistan’a yönelik kredi yoluyla finansman sağlanmasını da içeren teklif sayesinde Yunanistan, know-how ve yerli katma değer transferine de sahip olacak. DefenceReview tarafından aktarıldığı üzere, sıfırdan inşa edilmesi planlanan tesislerde, Yunan Ordusu için kamyon ve bir dizi araç imalatı da yapılabilecek.

Kaynak: DefenceTürk

Leopard tankları Yunanistan’da üretilecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum