ASFAT’tan Bosna Hersek’e bakım ve onarım desteği!

ASFAT, Twitter hesabından dost ve kardeş ülke Bosna Hersek envanterinde bulunan M113 Zırhlı Personel Taşıyıcı ve M60A3 tanklarına lojistik destek için Bosna Hersek Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Sözleşme kapsamında ASFAT ana yükleniciliğinde TSK envanterindeki M113 ZPT ve M60 Tankları için uzun yıllardır bakım onarım hizmeti sunan 2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün kabiliyetleri ile M113 ZPT ve M60A3 Tanklarına yedek parça desteği ve yerinde bakım onarım hizmeti sağlanacak. Aynı zamanda Bosna Hersek Savunma Bakanlığı Personeline işbaşı eğitimleri verilecek.

Bosna Hersek’ten önce lojstik ve bakım gibi konularda başka ülkelerle de işbirliği yapan ASFAT, Filipinler Havacılık ve Uzay Geliştirme Kurumu (PADC) Asya Savunma ve Güvenlik (ADAS) fuarında Filipin Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki helikopter ve uçakların bakım, onarım ve yenileştirme programlarını kapsayan bir Mutabakat Muhtırası imzalamıştı.

 

Muhtıranın Filipin Hava Kuvvetleri’ne ait UH-1 Huey helikopterlerini de kapsadığı ifade edilmekteydi. Bu bağlamda Filipinler, Ocak 2021’de meydana gelen ölümlü kaza sonrası UH-1 Huey helikopterlerini hizmet dışı bırakmaya başlamıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Hava Kuvvetleri 10 adet helikopterin emekli edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: DefenceTürk

ASFAT’tan Bosna Hersek’e bakım ve onarım desteği! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum