KN-12 keskin nişancı tüfeği TSK envanterine girdi

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, MKE tarafından geliştirilip üretilen değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, TSK envanterine girdi. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı,

“Bağlı kuruluşumuz Makine Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından yerli ve millî imkânlarla üretilen değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine girdi. TSK için önem taşıyan KN-12’nin üretiminde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımızı kutluyoruz.”

 

KN12, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından geliştirilen multi kalibre yani farklı çapta mühimmatlar kullanabilen bir keskin nişancı tüfeğidir. KN-12 multi kalibre keskin nişancı tüfeği 7.62×51 NATO, .300 Winchester Magnum ve .338 Lapua Magnum mühimmatlarını küçük değişiklikler ile kullanabiliyor. Multi kalibre keskin nişancı tüfekleri küresel pazarda da isterlere göre hızlı bir kalibre değişimi imkanı sayesinde oldukça popüler hale gelmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki diğer yerli keskin nişancı tüfekleri ise JNG-90 ve MPT-76 üzerinden geliştirilen KNT-76’dır. KN-12 gibi sürgülü olan JNG-90, 7.62×51 NATO mühimmatını kullanmaktadır ve farklı optiklerle tehçiz edilebilmektedir.

MPT-76 üzerinden geliştirilen KNT-76 ise yarı otomatik bir manga tipi keskin nişancı silahıdır. 7.62×51 NATO mühimmatı kullanan KNT-76, MPT-76’ya göre daha farklı dipçik tasarımı ve uzun bir namluya sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

KN-12 keskin nişancı tüfeği TSK envanterine girdi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum