KF41 Lynx ZMA Macaristan’a teslim edildi

Alman şirketi Rheinmetall’in geliştirdiği KF41 Lynx zırhlı muharebe aracı, Macaristan Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Macaristan Silahlı Kuvvetleri, Almanya merkezli Rheinmetall’in geliştirdiği KF41 Lynx zırhlı muharebe araçlarını teslim almaya başladı. Bu kapsamda Macaristan, KF41 Lynx zırhlı muharebe aracını tedarik eden ilk NATO ülkesi konumunda. Ek olarak Yunanistan, Avustralya, Irak ile de görüşmeler sürmektedir.

2020 yılında Rheinmetall ile Macaristan Silahlı Kuvvetleri’nin imzaladığı anlaşmaya göre 218 adet KF41 Lynx zırhlı aracı Macaristan’a teslim edilecek. Anlaşma dahilinde şirket, Macaristan’ın Zalaegersze şehrinde üretim fabrikası kuracak. İlk aşamada Almanya’da üretilen 46 adet KF41 Lynx Macaristan’a teslim edilecek, 172 adet KF41 Lynx ise Macaristan’da kurulacak fabrikada üretilecek.

KF41 Lynx zırhlı muharebe aracı Temmuz 2022’de Yunanistan’da test edilmişti. Rheinmetall, Yunan Ordusu’na toplam 170 adet KF41 Lynx ZMA ve 200 adet Marder 1A3 tedarik etmeyi planladıklarını açıklamıştı. Ayrıca bu teklife ek olarak Rheinmetall’in Yunan Leopard tanklarını da modernize etmeye yönelik teklifte bulunduğu aktarılmıştı. Yeni ZMA’ların satın alınmasına yönelik teklifle birlikte Rheinmetall, Yunanistan’da bir dizi endüstriyel yatırım yapmayı da teklif etmişti.

KF41 Lynx Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) (Görsel: lhsn.hu)KF41 Lynx Zırhlı Muharebe Aracı

Geleceğin savaş alanları göz önünde bulundurularak geliştirilen Lynx, sınıfındaki diğer araçlarla kıyaslandığında 44 ton gibi devasa bir ağırlık ile öne çıkmaktadır. Bu da onun zırh korumasını neredeyse tankların düzeyine getirmektedir. Zırhı ağırlaştırmanın en önemli sebeplerinden biri aracın düşmanda bulunan aynı tip araçlara karşı korumasını artırıp onlara üstünlük sağlamaktır çünkü gelecekte ZMA’lar arasındaki çatışmaların daha sık olacağı öngörülmektedir.

Bu yaklaşım 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan “Ağır Kruvazör” tipi gemilerde de görülebilir, ortalama kruvazörlere kıyasla daha ağır bir zırha sahip olan bu gemiler bazen “Kruvazör Avcısı” olarak da anılmıştır. Daha ağır zırha ek olarak Lynx, Aktif Koruma Sistemi ve Patlayıcılı Reaktif Zırh (ERA) ile donatılabilir.

Muharebe için özel tasarlanmış olan Lynx, tasarım felsefesine uygun şekilde 35mm Wotan gibi yüksek ateş gücüne sahip silah sistemleri ve SPIKE LR tanksavar füzesi ile donatılabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

KF41 Lynx ZMA Macaristan’a teslim edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum