Katmerciler’den Afrika ülkesine ihracat

30 Kasım 2022 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan bildiride Katmerciler’in Afrika ülkesi kaynaklı 5.685.812 dolar tutarında tank taşıyıcı ve muhtelif araç üstü ekipmanı kapsayan sipariş aldığı açıklandı. Bildiride teslimatların 2023 yılında tamamlanacağı bilgisi yer alıyor.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından dost ülkelere yönelik ihracat hamlemiz sürüyor.” diyerek ihracat çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişti.

Katmerciler’den Tunus’a tank taşıyıcı lowbed treyler teslimatı!

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Aralık 2020’de Türk savunma sanayii firmalarının Tunus’a 150 milyon dolar tutarında ihracat için imza attığını duyurmuştu. Defence Turk tarafından edinilen bilgiye göre Katmerciler ile Tunus Silahlı Kuvvetleri heyetlerinin yer aldığı kabul testleri başarıyla tamamlandı. Kabul faaliyetlerinde Katmerciler’in tank taşıyıcı lowbed treylerı üzerinde Tunus ordusunun M60 ana muharebe tankı yer aldı.

Afrika’da sivil ürünleri ile güçlü bir varlığa sahip olan Katmerciler, Tunus’a bu teslimatını savunma alanındaki varlığını daha da artıracak. Katmerciler daha önce Kenya ve Uganda’ya ihracat yapmıştı ayrıca yakın zaman önce Gambiya’ya Hızır zırhlı teslimatı gerçekleştirmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Katmerciler’den Afrika ülkesine ihracat Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum