Kalashnikov, kamikaze İHA üretimini artırıyor

Kalashnikov, Ukrayna savaşında kullanılan kilit sistemlerden biri olan kamikaze İHA’ların üretimi için yeni bir birim açtığını duyurdu.

Rusya’nın en büyük silah ve mühimmat üreticisi olan Izhevsk merkezli Kalashnikov’dan yapılan açıklamada yeni İHA üretimine başlanıldığı ve yeni bir birimin oluşturulduğu bildirildi. Bu kapsamda birimin ana görevi kamikaze İHA platformlarının üretilmesi olacak.

Bahse konu bu platformlar uzak mesafelerdeki tek ve grup düşman yer hedeflerinin yüksek hassasiyetle imhası için tasarlanmaktadır. Adını AK-47 saldırı tüfeğinin tasarımcısı Mikhail Kalashnikov’dan alan Kalashnikov, aynı zamanda fırlatma rampaları ve kontrol teknolojisi alanında da çalışmalar yapacak.

Kalashnikov Başkanı Alan Lushnikov, “2024 yılında, geleneksel alanımız olan dolanan mühimmat ve keşif İHA sayısını birkaç kat arttırabileceğiz.” dedi. Ancak Lushnikov, üretim adetlerine dair herhangi bir rakam vermedi. 1990’larda ABD tarafından eski Yugoslavya’da erken bir dönemde kullanılan İHA’lar, istihbarat toplamanın yanı sıra hedefleri imha ederek her büyük gücün ordusu için önemli bir araç haline geldi.

Ukrayna, Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya’nın bir gecede kendisine karşı 31 insansız hava aracı ile saldırdığını belirtirken Moskova, 2 insansız hava aracının Rusya’nın güneyindeki Krasnodar kentini vurduğunu bildirdi. Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay yaptığı açıklamada üretimi artırmaya yönelik bir planın uygulamaya konulmasıyla Rus insansız hava aracı endüstrisinin yakında 12 milyar doların üzerinde bir değere ulaşabileceğini söylemişti.

Rusya’da yayın yapan Kommersant Gazetesi’ne demeç veren Lushnikov, yakın bir tarihte at-unut prensipli mühimmatlara, kamikaze sistemlere ve İHA sistemlerine ağırlık verileceğine değinmişti.

Verdiği demeçte Lushnikov, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gelecekteki savaşın; fiziksel, dijital ve radyo elektronik savaş bileşenlerini içeren bir sistemin, başka bir sistemle savaşması muhtemeldir. Bu bağlamda kamikaze İHA ve keşif İHA’lar gibi taktik seviyeli silahların geliştirilmesinde ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz.

Detayları henüz açıklamayacağım ama üzerinde ciddi bir şekilde çalıştığımızı söyleyebilirim. Teknolojiler ve yetkinliklerle ilgili olarak büyük bir temel oluşturduk, ürünlerimiz zaten test ediliyor ve müşterimizle bu sistemlerin entegrasyonu konusundaki çalışmalarımızı  gizlilikle ilerletmekteyiz.”

Kaynak: DefenceTürk

Kalashnikov, kamikaze İHA üretimini artırıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum