Güvenlik güçlerine Pasif Dış İskelet sistemi teslimatı

Güvenlik güçlerine Pasif Dış İskelet sisteminin prototipleri teslim edildi.

Interact tarafından geliştirilen Pasif Dış İskelet sisteminin prototiplerinin güvenlik güçlerine teslim edildiği açıklandı. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir,

“Askerimizin 40 kg’a kadar yükünü manevra yeteneğine en az etkiyle %80 hafif hissettiren Pasif Dış İskelet Projemizi tamamladık. Interact’ın geliştirdiği sistemin ilk prototiplerini güvenlik güçlerimizin kullanımına verdik. Saha geri bildirimleri akabinde teslimatlara başlıyoruz.”

ifadelerini kullandı.

Interact tarafından geliştirilen Pasif Dış İskelet sistemi, hızlı ve kolay bir şekilde giyilebilmektedir. Balistik yelek, kask ve dizlik ile uyumlu olan sistem, dinamik kuvvetleri sönümleyecek şekilde tasarlanmıştır. Eklemleri koruyan sistem, yükü etkili bir şekilde yere aktarmaktadır. Hissedilen yükü %80’e kadar hafifletebilen sistemin prototipleri güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

Güvenlik güçlerinin geri bildirimleri ile geliştirilmeye devam edecek olan sistem, geliştirmelerin ardından operasyonel olarak kullanılabilecek. Arazi koşullarında da kullanılabilen iskelet, personelin dayanıklılığını artırmaktadır. Yüksek eklem açıları sayesinde personele hareket imkanı sağlayan sistem, kullanıcıya uyum sağlamaktadır.  MIL-STD-810G standartları ile uyumlu olan sistem sahada test edilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Güvenlik güçlerine Pasif Dış İskelet sistemi teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum