Avustralya’dan Ukrayna’ya ZPT teslimatı

Avustralya, Ukrayna’ya M113AS4 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) tedarik ediyor.

Avustralya, envanterinden bulunan M113AS4 Zırhlı Personel Taşıyıcıları (ZPT) Ukrayna’ya yollama kararı almıştı. Bu bağlamda Avustralya merkezli bir haber ajansı tarafından yapılan haberde M113AS4’lerin Ukrayna’ya gönderilmek üzere kargo uçaklarına yüklendiği görülmekte. Haberde aktarıldığı üzere geçtiğimiz hafta 14 adet ZPT Ukrayna’ya teslim edildi.

Avustralya, Rus işgali karşısında Ukrayna’ya 20 Bushmaster zırhlısı hibe etmişti

Avustralya Müşterek Operasyon Komutanlığı, Rus işgali karşısında Ukrayna ordusunu desteklemek için farklı konfigürasyonlarda 20 adet zırhlı araç hibe etmişti. Komutanlık tarafından yapılan açıklamada, Bushmaster zırhlı araçlarının 8 Nisan 2022’de Ukrayna’ya teslim edilmek üzere Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü Amberley’de konuşlu C-17 nakliye uçağına yüklendiği belirtilmişti.

Ukrayna’ya gönderilmek üzere kargo uçağına yüklenen M113AS4 ZPT

Avustralya’da yerel olarak üretilen Bushmaster zırhlı araçları, 10 personeli muharebe sahasının her yerine hızlıca konuşlandırması ve patlayıcılara karşı da personeli koruması için geliştirmiştir. Yaklaşık 13 ton ağırlığındaki araç şoför dahil 10 kişiliktir. Bushmaster, mürettebatını mayınlardan ve diğer patlayıcılardan korumak için zırhlı v şeklinde bir gövde kullanıyor. Gövdenin altındaki eğimli kenarlar, patlamayı araçtan yukarıya doğru saptırmaktadır. Avustralya ordusu, LAND 116 Bushranger Projesi kapsamında Bushmaster PMV tedarik etmiştir. Kara ve Hava Kuvvetlerine 1000’den fazla PMV-M teslim ediliyor. Bushmaster’ın ambulans, komuta kontrol ve havan dahil yedi konfigürasyonu tedarik ediliyor.

M113AS4 Zırhlı Personel Taşıyıcı

M113AS4 zırhlı personel taşıyıcıları, Vietnam döneminden kalma M113AS1 araçlarının modernize edilmiş bir varyantıdır. Bu bağlamda ZPT, elektrikle çalışan bir tarete, gündüz/gece çalışabilen silah nişangahlarına, yeni bir motora, aktarma organlarına ve yeni bir iç tasarıma sahiptir.

Ağırlık 18 ton Hız Saatte 66 km Menzil 550 km Uzunluk 6 metre Yükseklik 2.6 metre Ana silah 12.7 mm Silah Sistemi

Kaynak: DefenceTürk

Avustralya’dan Ukrayna’ya ZPT teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum