ABD ordusu M240 makineli tüfeklerine 6.8mm dönüşüm kiti istiyor

ABD Ordusu, M240B ve M240L makineli tüfeklerini 6,8 mm’lik dönüştürme kiti için kaynak arandığı bildirildi. Kit, silahları 7,62×51 mm’den 6,8 mm’ye çevirecek ve NGSW programına kazandırılacak. Bildiri esasen 7,62×51 mm M240’ları 6,8’e dönüştürmek için gerekli tüm parçaları içeren kitleri sağlayabilecek üreticileri bulmak için bir pazar araştırmasıdır. Bu namlu, gaz sistemi, irca yayları ve montaj parçalarını içerebilir.

ABD Ordusu’nun New Jersey’deki Piccatinny Arsenal’de bulunan Ordu Sözleşme Komutanlığı, Asker Ölümcüllüğü Proje Yöneticisi adına tebligat yayınladı. Aranan yeteneğin kısa açıklaması, “M240 silah platformunun dayanıklılığı, güvenilirliği ve işlevi, mühimmattaki bir değişiklikle önemli ölçüde tehlikeye atılmayacağını” belirtiyor. SIG Sauer’in hibrit metal kasalı fişeği veya True Velocity’nin polimer kasalı fişeği olsun, mühimmat türünden söz edilmiyor. Bildirimde büyük harflerle “BU DUYURUYU DESTEKLEYEN BİR TEKNİK VERİ PAKETİ (TDP) SAĞLANMAYACAKTIR” belirtilmektedir.

ABD Ordusu Sözleşme Komutanlığı şunları söylüyor:

“Dönüştürme kiti, standart bir M240B ve M240L’yi 6,8 mühimmatı ateşlemek üzere değiştirmek için gereken tüm donanımı ve talimatları içermelidir. Bu, yeni bir namlu tertibatını içerecek ve gaz regülatörü, irca yayı veya diğer araçlarda yapılan güncellemeler yoluyla silah gücünde yapılan değişiklikleri içerebilir. Namlu tertibatı, standart namlu uzunluğu veya kısa namlu olabilir. 6,8 mm mühimmat tipi, özellikleri ve bulunabilirliği hakkında bilgi sağlanmalıdır.”

True Velocity’nin eski silah sistemlerini 6,8 mm mermilerine dönüştürmek için yetenek gösterdiğini biliyoruz. Haziran 2021’de M40’ları, M134 Minigunları ve M110’u ve Knights Armament LAMG’yi 6,8 mm’lik mermi yuvasına başarıyla dönüştürdüklerini duyurdular.

Kaynak: DefenceTürk

ABD ordusu M240 makineli tüfeklerine 6.8mm dönüşüm kiti istiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum