ABD modernize 10’uncu King Air 350 uçağını teslim aldı

ABD Ordusu, Sierra Nevada Coorperation’un modernize ettiği onuncu Hawker Beechcraft King Air 350 uçağını teslim aldı.

Sierra Nevada Coorperation tarafından modernize edilen Geliştirilmiş Orta İrtifa Keşif ve Gözetleme Sistemi (EMARSS) Hawker Beechcraft King Air 350 uçağının onuncusu ABD Ordusu’na teslim edildi. Modernizasyon kapsamında Sierra Nevada tarafından uçağa entegre edilen görev iyileştirme kiti ile uçak, daha iyi motor performansıyla birlikte hafiflik ve ses izinde azalma gibi kabiliyetler kazanmış oldu.

Ayrıca yapılan iyileştirmeler sayesinde uçak, daha fazla yakıt taşıma kapasitesi ile birlikte seyir menzilinde de artışa sahip oldu. Bunlarla birlikte eski sürümlerine nazaran kısa mesafeden kalkış yapabilen Hawker’lara böylelikle kısıtlı pistlerden de kalkış yapabilme gibi bir özellik kazandırıldı.

Beechcraft King Air 350

2016 yılından beri işletilen uçaklar, sivil sürüme kamera, anten, istihbarat veritabanı, hedef tespit ve gözlemini sağlayan çeşitli elektronik aygıtların eklenmesi ile askeri bir keşif ve gözetleme uçağı haline gelmiştir. Ayrıca açık mimari sayesinde yeni nesil sensör ve yazılımlar uçağa entegre edilebilmektedir.

Çift motorlu turboprop Beechcraft Super King Air ve Beechcraft 1900 uçaklarının askeri sürümü Beechcraft C-12 Huron, ABD Ordusu’nun deniz ve hava kuvvet komutanlıkları bünyesinde hizmet vermektedir. Lojistik destek, tıbbi tahliye, yolcu taşımacılığı, hafif kargo görevleri gibi birçok farklı alanlarda görev yapabilmektedir.

Bu tür görevlerin yanı sıra gözetleme sistemlerinde değişikliklere gidilen C-12’ler Beechcraft RC-12 Guardrail ve yeni nesil keşif ve gözetleme platformu (ISR) projesi Project Liberty görevleri gibi çok çeşitli görevler icra etmektedir. Hafif kargo taşıma odaklı C-12S, keşif ve gözetleme (ISR) sürümü MC-12W, donanma görevlerine yönelik UC-12W ve MC-12W üzerinden geliştirilen MC-12S olmak üzere King Air 350 uçakları 4 farklı sürümle ABD Ordusu tarafından kullanılmaktadır.

Beechcraft King Air 350

Kaynak: DefenceTürk

ABD modernize 10’uncu King Air 350 uçağını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum