Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus BUK hava savunma sistemini vurdu

Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Bayraktar TB2 SİHA, BUKM3 hava savunma sisteminin bulunduğu bir konvoyu yol kenarında dururken vurdu. Bayraktar TB2’nin Rus unsurları vurduğu ve sosyal medyaya yansıyan ikinci görüntü oldu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri şu açıklamalarda bulundu: “Bayraktar iş başında. Personellerimiz düşman birliklerinin konvoylarını imha ediyor. Zhytomyr Oblastının Malina bölgesinde Rus BUK hava savunma sistemi yok edildi. Korkun düşmanlar! Dünyamızda size barış olmayacak!”

BUK Hava Savunma Füze Sistemi

BUK sistemi, hava savunma sistemleri arasında oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. İlk olarak 1972 yılında Sovyetler Birliği tarafından tasarlanmaya başlanan sistem, 1980 yılında Sovyet Ordusu tarafından teslim alınmıştır. Geçmişten günümüze kadarki süreç içerisinde Azerbaycan, Mısır, Hindistan, Ukrayna, Suriye, Vietnam, Venezuela, Gürcistan gibi ülkelere satışı yapılmıştır. Günümüz Rusya Silahlı Kuvvetleri’nde aktif olarak kullanımdadır.

rusya ıgla manpads

Military Today’in aktardığı üzere BUK hava savunma füze sistemi 9.3 metre uzunluğa, 3.25 metre genişliğe ve 3.8 metre yüksekliğe sahiptir. Araç, 4 adet personel tarafından kullanılmakta olup aynı anda 4 adet füze taşınımı yapılabilmektedir. Kullanılan füzelerin her biri 685 kg’dır. Her bir füzede 70 kg HE-FRAG harp başlığı bulunmakta ayrıca füzeler 20.5 km atış menziline, 25 km irtifaya sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus BUK hava savunma sistemini vurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum