Türkiye’den Yunanistan’a yangın söndürme faaliyetlerine destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Yunanistan’a T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı‘na ait 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet T70 yangın söndürme helikopteri gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Yunanistan’daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı, 1 adet T70 yangın söndürme helikopteri ve 9 kişilik uçuş ekibi Atina’ya vardı. Bu bağlamda 2022 yılının sonunda TUSAŞ tarafından üretilen T70 Helikopteri, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı‘na teslim edilmişti.

Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen T70 helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Twitter hesabından Türkiye’nin sağladığı destek için teşekkür etti.

Yunanistan’ın Rodos adasındaki orman yangınları nedeniyle binlerce kişi tahliye edilirken, adaya yapılan uçuşlar iptal edildi. Yunanistan İklim Değişikliği ve Sivil Koruma Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Şimdiye kadarki en büyük orman yangını tahliyesinin gerçekleştiğini” aktardı. Yetkililer tarafından aktarılan bilgiye göre şimdiye kadar 16 bin kişi kara yoluyla, 3 bin kişi ise denizden tahliye edildi.

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye’den Yunanistan’a yangın söndürme faaliyetlerine destek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum