İsviçre’den Patriot hava savunma sistemi tedariki

Raytheon, İsviçre’ye Patriot GEM-T hava savunma sistemi tedariki için 1.2 milyar dolarlık sözleşme imzaladı. 

Raytheon, İsviçre’ye üretilecek Patriot GEM-T hava savunma sistemi için 1.2 milyar dolarlık sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeyle birlikte İsviçre, 18. küresel ve 8. Avrupa Patriot kullanıcısı ülke olacak. Sözleşme, 5 adet Patriot ünitesinin ve belirtilmemiş sayıda GEM-T füzesinin tedarikini kapsıyor. GEM-T füzesi, taktik balistik füzelere, seyir füzelerine ve düşman uçaklarına karşı kullanılmak üzere geliştirilmiştir.

Anlaşmanın bir parçası olarak Raytheon, Patriot sisteminin İsviçre’nin hava savunma gereksinimlerini karşılamasını ve egemenliğini korumasını sağlamak için İsviçre savunma sanayii ile işbirliği yapacak. Anlaşma, İsviçre’nin hava savunma yeteneklerini daha da güçlendiren yerli sanayii katılımı planlarını içeriyor.

Rusya - PatriotMIM-104 Patriot HSSPatriot GEM-T Füzesi

Patriot Guidance Enhanced Missile-T (GEM-T), taktik balistik füzeler, seyir füzeleri ve düşman uçakları dahil olmak üzere çok çeşitli hava tehditlerini önlemek için tasarlanmış Patriot kara-hava füzesinin gelişmiş bir versiyonudur. Raytheon Technologies tarafından üretilen GEM-T, ABD Ordusu ve birçok uluslararası kullanıcı tarafından karada konuşlu hava savunma sistemleri için kullanılan Patriot hava savunma sisteminin bir bileşenidir.

GEM-T füzesi, gelişmiş güdüm sistemi, daha iyi hedef takibi ve elektronik karıştırmalara karşı artırılmış direnç gibi seleflerine göre çeşitli iyileştirmeler içeriyor. Bu güncellemeler, füzenin günümüzün karmaşık savaş ortamlarında modern tehditleri etkili bir şekilde önlemesini ve etkisiz hale getirmesini sağlar.

GEM-T, 160 km’ye (100 mil) kadar bir menzile sahiptir ve yaklaşık 24 km (80.000 fit) yüksekliğe ulaşabilir. Füze, taktik balistik füzeler ve seyir füzeleri dahil olmak üzere çok çeşitli hedefleri önleme ve onları yok etmek için tasarlanmıştır. Füze, yüksek performanslı savaş uçakları, bombardıman uçakları ve insansız hava araçları dahil olmak üzere çeşitli hava tehditlerini angaje etme ve yok etme yeteneğine sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

İsviçre’den Patriot hava savunma sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum