Cezayir, ATMACA füzesiyle ilgileniyor

Cezayir, ATMACA gemisavar füzeleri tedarik etmek istiyor.

Tactical Report tarafından da 3 Haziran 2022’de aktarıldığına göre Cezayir, ATMACA gemisavar füzeleri tedarik etmekle ilgileniyor. ATMACA gemisavar füzesinin geliştirilmesine 2009 yılında başlanmış ve 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ROKETSAN arasında seri üretime başlanması için sözleşme imzalanmıştı. ATMACA füzesinin ilk test lansmanı Kasım 2019’da Ada sınıfı korvet TCG Kınalıada’dan Karadeniz’de gerçekleştirildi. Geliştirme süreci boyunca birçok atışlı testi yapılan ATMACA, Haziran 2021’de canlı harp başlıklı konfigürasyonu ile icra edilen testte de hedefi başarı ile imha etmişti.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen, her türlü hava şartında kullanılabilen modern bir güdümlü mermi olan ATMACA, karşı tedbirlere dayanıklılığı; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yeteneklerini bünyesinde barındırıyor. Bunlarla birlikte ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde de sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor. Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak hedefine doğru yol alan ATMACA, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

Navy Recognition tarafından da aktarıldığı üzere Cezayir Ulusal Donanması halihazırda YJ-83 gibi Çin gemisavar füzelerini, Rus gemisavar füzelerini (3M-54 Kalibr, Kh-31) ve İsveç gemisavar füzelerini (RBS 15) envanterinde bulundurmaktadır.

ATMACA’nın Teknik Özellikleri Uzunluk 4,3 – 5,2 metre Ağırlık < 750 kilogram Menzil > 220 kilometre Güdüm ANS* + KKS* + Barometrik Altimetre + Radar Altimetre Harp Başlığı Tipi Yüksek Patlayıcılı Parçacık Etkili, Penetrasyon Etkili Harp Başlığı Ağırlığı 220 kilogram Veribağı Hedef Güncelleme, Yeniden Saldırı, Görev İptal Yeteneği Arayıcı Başlık Aktif RF

*ANS: Ataletsel Navigasyon Sistemi *KKS: Küresel Konumlama Sistemi

Kaynak: DefenceTürk

Cezayir, ATMACA füzesiyle ilgileniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum