Baltık Denizi’nde Amerikan ve Alman Donanmalarından deniz tatbikatı

ABD Donanması’na ait Arleigh Burke sınıfı muhripler, Baltık Denizi’nde Alman fırkateyni FGS Sachsen ile deniz tatbikatı gerçekleştirdi 

ABD Donanması Arleigh Burke sınıfı muhripler USS Forrest Sherman (DDG-98) ve USS Donald Cook (DDG-75), Baltık Denizi’nde Alman fırkateyni FGS Sachsen ile manevra tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatla birlikte ABD Donanması gemileri ile Alman Donanması gemileri arasında entegrasyon faaliyeti icra edilmiş oldu.

Tatbikata katılan ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa (NAVEUR) sorumluluk alanındaki ABD gemileri, NATO İttifakı’na ve Napoli merkezli ABD 6. Filosu’na destek olmak amacıyla Baltık denizinde uluslararası sularda rutin olarak faaliyet göstermektedir.

Arleigh Burke sınıfı muhripler DDG-75 ve DDG-98 ile FGS Sachsen (Görsel: ABD Donanması)Sachsen Sınıfı Fırkateyn

Sachsen sınıfı fırkateynler, refakat ve deniz alanı kontrolü gibi çok görevli, hava savunma odaklı bir muhrip sınıfıdır. Sachsen sınıfı muhripler, SMART-L radarı ile geniş alanları izleme, 1000’den fazla hedefi tespit etme, VLS Mk41 dikey fırlatma sisteminde konuşlu SM-2 uzun menzilli hava savunma füzeleri ile hava savunma harbi görevini icra edebilmektedir.

143 metre uzunluk, 17,4 metre genişlik ve 5800 ton deplasman ağırlığına sahip muhribin güç grubunu ise CODAG (Kombine Dizel ve Gaz Türbini) tipi kombine tahrik sistemi oluşturmaktadır. Azami 29 knot seyir hızına sahip fırkateyn, 2 dizel motor ve 1 gaz türbininden 52.100 beygir güç elde etmektedir. Gemide 236 daimi mürettebat bulunmaktadır.

SachseGörsel: Bundeswehr

Kaynak: DefenceTürk

Baltık Denizi’nde Amerikan ve Alman Donanmalarından deniz tatbikatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum