ASELSAN’a dış ticaret sermaye şirketi statüsü verildi

Ticaret Bakanlığı tarafından Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (ASELSAN) dış ticaret sermaye şirketi statüsü verildi

26 Şubat 2022 tarihli ve 31762 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe ait dış ticaret sermaye şirketlerine ilişkin kararda 74 şirkete Ticaret Bakanlığı tarafından dış ticaret sermaye şirketi statüsü verilmişti. 31 Ağustos 2022 tarihli ve 31939 sayılı Resmi Gazete’de  ise 75. firma olarak Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (ASELSAN) dış ticaret sermaye şirketi statüsü verilmiş oldu.

Kadir Doğan’ın paylaştığı bilgilere göre ”ASELSAN İhracatta düşük faizli krediler, KDV iadelerinde kolaylıklar, düşük oranda teminat mektupları ve devlet desteklerinden öncelikli yararlanma hakkına sahip olacak.

Aselsan_Dış Ticaret Sermaye Şirketi (Resmi Gazete)Dış Ticaret Sermaye Şirketi Nedir?

Dış ticaret sermaye şirketleri, ülkemiz ihracatının geliştirilmesi, tanıtılması ve pazardaki payının arttırılması için devlet yardımlarından öncelikli olarak faydalanabilen özel statülü şirketler olarak tanımlanabilirler.

Dış Ticaret Sermaye Şirketi Olmanın Avantajları

Esis Hukuk Bürosu’nda yer alan bilgilere göre Mevzuatta sözü geçen ve ülkemiz ihracatının geliştirilmesi, tanıtılması ve pazardaki payının arttırılması için devlet yardımlarından öncelikli olarak faydalanmak diye tanımlanan avantajlarına örnekler;

  • İhracatta daha düşük oranda teminat mektubu istenmektedir.
  • %4’lük teminat mektubu karşılığında nakden KDV iadesi sağlanmaktadır.
  • Normalde 4.000,00-TL’nin altındaki nakdi KDV iadelerinde gümrük beyannamesi ya da fatura teyidi istenirken, Dış Ticaret Sermaye Şirketlerinden işbu belgeler talep edilmemektedir.
  • Eximbank kredilerinden daha düşük bir faiz oranı ile yararlandırılmaktadır.
  • Gümrük Yönetmeliği uyarınca Onaylanmış Kişi Statüsü alınırken imalatçı olma şartı aranmamaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’a dış ticaret sermaye şirketi statüsü verildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum